Yozgat Müftülüğü

Yozgat İlahiyat'ta Filistin Söyleşisi

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesinde "Filistinde Zulüm Var" konulu söyleşi programı düzenlendi.

Abone Ol

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Üniversite Aktif Öğrenci Topluluğu öncülüğünde "Filistinde Zulüm Var" konulu program düzenlendi. Programa Yozgat Müftüsü Ali Gülden ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar konuşmacı olarak katıldı.

Gülden konuşmasında, "İnsanın doğuştan getirdiği bir takım fıtri güzellikler vardır. Bunlar hak, adalet, yardımlaşma, mazlumun yanında, zalimin karşısında olma gibi. Çağımız insanı bugün bu değerleri muhafaza noktasında ağır bir sınavdan geçmektedir. Bu sınavın en ağırını da müslümanlar olarak biz veriyoruz. Çünkü bizim Filistinde yaşanan vahşete karşı koymak için birden çok sorumluluk alanlarımız vardır. İnsan olma bakımından, müslüman olma bakımından sorumluluğumuz var. Uzun yıllar o kutsal bölgeyi adaletle idare edenlerin torunları olma bakımından sorumluluğumuz var." dedi.

Gülden, Filistin halkının yıllardır siyonist zulüm, barbarlık ve soykırıma maruz kaldığına dikkat çekerek bu meselenin dini olmaktan öte vicdani ve insani bir mesele olduğunu belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar ise, Kudüs ve Filistinin tarihsel arka planını ve tarihi süreç içerisinde yahudi, hristiyan ve Müslüman idaresindeki Filistinin mukayeseli durumu hakkında bilgiler verdi.

Programa Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, idareciler, öğretim görevlileri, öğrenci topluluk temsilcileri ve öğrenciler katıldı.