Yozgat Müftülüğü

Yozgat'ta 107 Hafız icazet aldı

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hıfzını tamamlayan 107 hafız icazet belgelerini aldı.

Abone Ol

Yozgat Merkez Bilal Şahin Erkek, Bölge Yatılı ve İmran Kız Hafızlık Kur’an kurslarında hıfzını tamamlayan 107 hafız için icazet merasimi düzenlendi.

Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda, Reisu’l Kurra Vekili Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un idaresinde gerçekleştirilen programda hafızlar tekbir ve salavatlarla yerlerine geçti.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Gülden, hafızları tebrik ederek, "Bugün burada bir Kur’an sofrası açıldı. Bu sofradan Rabbimiz her birimize ihtiyacımız oranında istifade edebilmeyi nasip eylesin. Malumunuz Yüce Rabbimiz, biz kullarıyla Hz. Adem döneminde on sahife ile iletişime geçmiş, tarihsel süreç içerisinde bu Hz. Peygamber Efendimize müstakil bir kitap indirmek suretiyle kemale ermiştir. İşte Rabbimizin bu son sözleri burada hazır bulunan evlatlarımız kalplerine nakşettiler. Dolayısıyla mushafı kalplerinde vahye dönüştürdüler. Rabbimiz Kur’an-ı vahyen kalbine indiren bu yavrularımıza Kur’an-ı anlamak, yaşamak ve hayatlarına da indirmek suretiyle gerçek manada kemale ermiş insanlar olma yolunda bahtlarını açık eylesin, hepimize de Kur’an’la insan olabilmeyi nasip eylesin." dedi.

- Türk milletinin bu evlatlarının sayısı arttıkça...

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise, "Bizler bir büyük milletin evlatları olarak iman dolu göğsümüzle Anadolu coğrafyasında maziden atiye yol yürümeye devam ediyoruz. İlimiz genelinde 100’ün üzerinde gencimiz Allah’ın kelamı Peygamberimizin öğreticisi Kur’an-ı hafızalarına nakşettiler. İnşallah göğsü iman, kalbi merhamet, görevi cesaret dolu Türk milletinin bu evlatlarının sayısı arttıkça bizler ve dünya coğrafyasındaki mazlumlar geleceğe umutla bakmaya devam edeceklerdir. Bugün de emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İcazetlerine şahit olduğumuz gençlerimize ömür boyu mutluluk diliyorum." ifadelerini kaydetti.

- "Hafızlarımız ciddi bir sorumluluk yüklendi"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı temsilen katılan I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, "Diyanet İşleri Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Hafızlarımız yoğun bir emek verdiler. Gayretlerinin neticesinde icazet törenleri ile hafızlık sıfatını bizzat takınmış olacaklar. Hayatlarının bundan sonraki kısmında hafız olarak anılacaklar. Hafızlarımız ciddi bir sorumlulukların yüklendiğini görüyoruz. Hayatın bundan sonraki kısmında hafızlarımız kendilerine nasıl Kur’an öğretildiyse kendileri de hayatlarını Kur’an’a adayarak öğrenciler yetiştirecekler. Halkımıza Kur’an öğretecekler. Bu evlatlarımızı yetiştiren anne babalara teşekkür ediyorum. Bu evlatlarının yetişmelerinde katkılarından dolayı inşallah onlara cennetten yer edinecek. Evlatlarımızı yetiştiren hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Programa okuyucu olarak katılan Kocatepe Cami İmam-Hatibi Mehmet Atıcı, Ataköy Ömer Duruk Cami Baş İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu, Bilal Şahin Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Murat Soydal, Çapanoğlu Cami İmam-Hatibi Cemal Şahiner, Şehitler Cami İmam-Hatibi Ali Akkan'ın Kur’an ziyafeti ve hafız öğrencilerin kısa sureleri okumalarının ardından Reisu’l Kurra Vekili Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Akabinde hıfzını tamamlayan 107 hafız öğrenciye protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.