Yozgat Müftülüğü

Yozgat'ta "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi

Yozgat'ta "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Yozgat İl Müftülüğünce "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Yozgat Büyük Sinema ve Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışı Kur’an Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu ile başladı.

Açılışta konuşan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans verdi. Konferansta şahsiyet inşasında Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber’in; kul olması, güvenilir olması, tevazu ve nezaketli olması, vefalı, adaletli, merhametli ve sabırlı olması gibi konularda katılımcılara anlamlı mesajlar verildi.

Programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Yozgat Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç, Yozgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Yozgat Emniyet Müdürü Recep Tecimer, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.