Diyarbakır Müftülüğü

Zorluoğlu: Mevlid-i Nebi geleneği Hz. Peygamber sevgisini harekete geçirmiştir

Diyarbakır'da "Hz Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu Konferans düzenlendi.

Abone Ol

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından İl Müftüsü Celal Büyük açış konuşmasında "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl farklı bir tema ile kutlamaktadır. Hz. Peygamberin her yıl farklı bir yönü bu hafta münasebetiyle müftülüklerimiz tarafından yapılmakta olan etkinliklerde anlatılmaktadır." dedi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın uzunca bir süredir, Hz. Peygamberi anlatmaktan anlamaya hedefi ile başladığı Mevlid-i Nebi Haftası geleneği milletimizin kalbinde var olan Hz. Peygamber sevgisini hareket geçirmiş ve bu gelenek bütün vatandaşlarımız arasında bir ilgi ve ihvan ziyaretine, bir kardeşlik özüne, bir manevi dilimine dönüşmüştür. Kabenin birer şubesi olan cami ve mescitlerimiz İslam toplumlarının ve İslam düşüncesinin sembolüdürler. Camiler yeryüzünde 1400 senedir sevginin, merhametin, ilmin ve bilginin, yardımlaşma ve dayanışmanın merkezidirler." diye konuştu.

Konferansını vermek üzere kürsüye gelen Başkanlık Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, "Hem iman, hem ibadet hem de ahlaki ilkeler her zaman ve her mekanda yerine getirmemiz gereken sorumluluklardır. İyi günlerde yerine getirip, başımıza bir sıkıntı, bela geldiğinde unutmak ve Allah’a isyan etmek Müslüman şahsiyetiyle bağdaşmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Konferans, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.