Kilis İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmacı olarak katıldı.

Bircan-Bir-Müslüman-için-Peygamber-sevgisi,-imanın-ayrılmaz-bir-parçasıdır02

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)’in bizlere gösterdiği istikamete bugün daha çok ihtiyacımız var.” dedi.

Bircan-Bir-Müslüman-için-Peygamber-sevgisi,-imanın-ayrılmaz-bir-parçasıdır04

Ardından kürsüye gelen Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "İman, istikametsiz; istikamet, imansız olmaz. Peygamber Efendimiz’in hayatına göz attığımızda her şeyin iman ve istikamet üzerine olduğunu görüyoruz. Bir Müslüman için Peygamber sevgisi, imanın ayrılmaz bir parçasıdır. O (sas), sadece dillerde anlatılan, kitaplara yazılan bir peygamber değildir. O bizzat müminin hayatında olan bir peygamberdir.” diye konuştu.

Bircan, “Din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması için önemli görevler üstlenmişlerdir. Ben, bu program vesilesiyle hepsinin emeklerini takdir ediyor ve bütün din görevlisi arkadaşlarımızın ‘Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyorum.” ifadelerini kaydetti.

Bircan-Bir-Müslüman-için-Peygamber-sevgisi,-imanın-ayrılmaz-bir-parçasıdır01

Programın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında umreye gönderdiği üniversiteli öğrenciler, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

Konferansa Vali Yardımcısı Serhat Doğan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, siyasiler, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal