Denizli İl Müftülüğü himayesinde Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 53 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde Reisü'l Kurra Mustafa Demirkan'ın riyasetinde yapılan merasime, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri, hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

denizli-icazet-11

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Resül-i Ekrem Efendimiz (sav)'in bir Hadis-i Şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir' ifadesinin biz müminlere büyük bir müjdeyi haber veriyor. Bu muhteşem tablonun ilimizde oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Hafızların sevincine ortak olan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ise, "Peygamber Efendimiz (sav)'in Hadis-i Şerifinde; ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı hafızasında taşıyan hafızlardır.' buyurmaktadır. Hafızlarımız Kur’an-ı Kerim’in en şerefli elçileridir. Şu unutulmamalıdır ki, dünya üzerinde en çok okunan ve ezberlenen kitap Kur’an-ı Kerim'dir. Hafızlarımız Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hıfz etmeleri neticesinde en şerefli mevkii kazanmış olmaktadır. Bugün en hayırlı insanlarla beraber olmanın feyzi ve bereketi içerisindeyiz. Mevla Teala (ca), Kur'an-ı Kerim'in ahlakı ile ahlaklanmayı hepimize nasip eylesin. Bu vesile ile başta hafızlarımızı, ailelerimizi, emeği geçen hocalarımızı ve merasimin oluşmasına katkı sunan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

denizli-icazet-33

Hz. Peygamber (sav)'in "Kim Kur’an’ı okur ve ezberleyip helal ettiğini helal, haram ettiğini haram kabul ederse Allah onu cennetine koyar ve akrabalarından cehennem ehli olan on kişiye şefaat ettirir" Hadis-i Şerifini hatırlatan Müftü Pamuklu, başta hafızlar olmak üzere tüm inananların Kur'an-ı Kerim'in lafzına hamil, ahkamına amil ve hikmeti ile kamil insanlardan eylemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiğini söyledi.

Merasimde Siteler Camii İmam Hatibi Hasan Soyuçok, Dokuzkavaklar Merkezefendi Yatılı Erkek Kur'an Kursu Öğreticisi Halil Murat Özer ve İstanbul Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii İmam Hatibi Ekrem Öztürk'ün Kur’an ziyafeti sundu. İl Müftülüğü Enderun Ekibi de ilahi dinletisinde bulundu.

denizli-icazet-44

Hafız öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile devam eden program, Reisu'l-Kurra Mustafa Demirkan'ın duası ile tamamlandı.

Ardından icazet almaya hak kazanan 53 hafıza, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri tarafından icazet belgeleri ile çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan