Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yapımı tamamlanan Hacı Teysir Arar 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki konuşmasında, en güzel merasimlerden birisinde olduklarını belirten Başkan Erbaş, "Peygamber Efendimiz (sas) buyuruyor ki; ‘Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara dinimizin gerekliliklerini, temel dini bilgileri öğretiniz.’ Efendimizin bu uyarısı ile eğitim bilimcilerinin yapmış olduğu araştırma sonuçları örtüşüyor. Eğitim bilimciler, insanın karakter yapısının büyük çoğunluğu yani yüzde 75’in üzerinde bir oranda 7 yaşına kadar oluşur diyorlar." dedi.

Başkan Erbaş, ahlaklı bireylerden oluşan bir toplumun oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak, "Bunun temeli de bu yaşlarda atılıyor. Doğruluk nedir, dürüstlük nedir, yalan söylemenin çirkinliği, insanları aldatmanın kötülüğü, doğru söylemenin güzelliği, büyüklere saygı göstermenin, küçüklere sevgi göstermenin önemi, güzelliği… Bizim evrensel değerlerimiz var, aynı zamanda buna değerler eğitimi diyoruz. Değerler eğitimini millet olarak, devlet olarak küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Kur’an kursumuzda çocuklarımızın sayısının artması için gayret ediyoruz"

Değerler eğitimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı hizmetlere ilişkin Başkan Erbaş, "Amacımız toplumumuz daha iyi olsun, iyi insanlardan, iyilik peşinde olan insanlardan oluşsun, bunun derdini taşıyoruz. O yüzden 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın ve kurslarımıza devam eden çocuklarımızın da her geçen gün sayısının artması için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, gençlerle ilgili çalışmaları artırdıklarına dikkati çekerek, "Ülkemizin her yerinde, illerimizde, ilçelerimizde, üniversitelerimizin içlerinde, kampüslerde Diyanet gençlik merkezleri kuruyoruz. Diyanet gençlik merkezlerinin bitişiğinde Diyanet yayınlarımızı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarımızdan oluşan kitabevleri kuruyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye’de 28 milyon öğrencinin olduğunu belirten Başkan Erbaş, bunun çok büyük bir zenginlik olduğunu ve gençlerin Peygamber Efendimizin (sas) ahlakıyla ahlaklanması gerektiğini söyledi.

Başkan Erbaş, dünyayı iyilik ve adaletin güzelleştireceğini dile getirerek, "Dünyayı, yalandan, ihanetten uzak durmak, zulme karşı koymak ve zalimlerin zulmünü engellemek, her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almak güzelleştirecektir." diye konuştu.

Kur’an kursuna giden çocukların anne ve babalarını tebrik eden Başkan Erbaş, "Ne mutlu onlara ki işte böyle güzel Kur’an kurslarında yavruları okuyacak, eğitim alacak, peygamberi bir ahlakla ahlaklanacak, Rabbini, Kitabını tanıyacak, vatanını, bayrağını, ezanını sevecek ve vatanı, milleti için her zaman hayırlı, faydalı bir kul olduğunu hatırlayacak ve öyle yaşayacak." dedi.

Kur’an kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Ömer Ceylan