Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında her yıl mutad olarak düzenlenen "Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması"nın Kayseri birincileri belli oldu.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmanın komisyonunda İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, İl Müftülüğü Başvaizi Cansever Dokuz, Melikgazi İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Nimet Uğurlu, Melikgazi İlçe Müftülüğü Hayriye Ulubaş Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Yurdan Doğan ve Kocasinan İlçe Müftülüğü Uhud Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin Yılmaz yer aldı.

Hafızlık İl Birinciliği yarışmasında Develi İlçe Müftülüğüne bağlı Mümin Dulun Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Gün birinci oldu ve 4 Temmuz Perşembe günü Niğde ilinde yapılacak bölge finalinde Kayseri'yi temsil edecek.

Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma yarışmasında ise Develi İlçe Müftülüğüne bağlı Mümin Dulun Kur’an Kursu Öğreticisi Ümmü Habibe Serkan birinci oldu ve 2 Temmuz Salı günü Kayseri’de yapılacak bölge finaline katılacak.

Kayseri Kadın Din Görevlileri Yarışma 11

İl Müftülüğü tarafından bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenine katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, yarışmaya katılan bütün kadın din görevlilerine ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan