Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Yardım kampanyasını öğrenen Giresun İl Müftülüğüne bağlı Site Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, Kur’an kursu öğreticileri ve aileleri rehberliğinde Filistin'e destek oldu.

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremde Türkiye için yardım faaliyeti düzenleyen Gazzeli çocukların çabalarını unutmayan öğrenciler, hazırladıkları harçlıklarını kimsesiz kalan çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül’e teslim etti.

Topraklarını savunan Filistin halkının dünyanın gözü önünde yıllardır acımasızca zulme maruz bırakıldığını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, "İşgalci İsrail'in sürdürdüğü zulme karşı Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Yapılan her yardım, Filistinli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak, acılarını hafifletecek ve onlara umut olacaktır. Yüce Allah'ın izniyle, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla birlikte, bu zor dönemi aşacağız. Destek ve dualarımızla, insanlık dışı muamelelere maruz kalan, canlarına ve mallarına kast edilen, savunmasız Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sarıgül, Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yurt’a, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Editör: Giresun Müftülüğü