Bolu Mengen İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6  Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını mazlum ve mağdur Filistin’de ve Gazze’de İsrail saldırılara hedef olan yaşıtlarına gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na  bağışladı.

Kendileri minik, yürekleri kocaman olan çocuklar, ailelerinde destekleriyle biriktirdikleri kumbaralarını Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere İlçe Müftüsü ve TDV Mengen Şube Başkanı Mehmet Özcan’a teslim etti.

Minikler tarafından mazlum Filistin ve Gazze’deki çocuklara yapılan bu anlamlı bağışı büyük bir memnuniyetle kabul eden İlçe Müftüsü Özcan, "İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerimiz, biriktirdikleri harçlıklarını mazlum ve mağdur Filistin’de ve Gazze’de İsrail saldırılara hedef olan yaşıtlarına gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladı. Biz de yavrularımızı bu güzel düşüncelerinden dolayı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 'Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri' kitabı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Bu güzel davranışlarından dolayı miniklerimizin gözlerinden öpüyor, ailelerine ve kurs öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ayrıca kurs  öğreticileri çocuklarda  Filistin'e  destek bilincinin oluşması noktasında konuyu derslerde işlediklerini belirterek bu tarz etkinliklerle gündemin diri tutulmasını amaçladıklarını söylediler.

Editör: Mehmet Öztürk