Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile yürütülen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında Konya İl Müftülüğünce tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Türkiye Diyanet Vakfımız 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapmaktadır. İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bu kurban ibadeti, çok bereketli bir çalışmadır. Dolaysıyla vakfımızın bu çalışmayı yürütürken göstermiş olduğu bir çok hassasiyeti özellikle bu toplantılar vesilesiyle duyurmaya çalışıyoruz."  dedi.

İl Müftüsü Öge, konuşmasının devamında, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla yola çıktığımız vekaletle kurban organizasyonu sadece kurban bağışlamaktan, bir ibadeti yerine getirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin feth edildiği, hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu hayır organizasyonuna gönül veren, katkıda bulunan ve emeği geçen siz değerli gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Konya Kurban Toplantısı 22

İl müftü yardımcıları tarafından 2023 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla alakalı bilgiler verilerek, 2024 yılı vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konularında bilgiler aktarıldı.

Vekalet Yoluyla Kurban Ücretinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında 4.750 TL olarak belirlendiği ve kurbanını vekaleten kestirmek isteyenlerin il ve ilçe müftülüklerine uğrayıp makbuz karşılığı bağışta bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Editör: Ömer Ceylan