DİYANET HABER

"8. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nın Türkiye Finali yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen "8. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nın Türkiye Finali Antalya'da gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen yarışma, öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapıldı.

Bölge yarışmalarında birinci olan din görevlilerinin katıldığı Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali, Antalya Muratpaşa Camii'nde öğle namazını müteakip yapıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Candan’ın başkanlığında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı Drama Yönetmeni Nisan Kumru’nun üye olarak yer aldığı Yüksek Seçici Kurul, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonucunda gerçekleştirilen yarışmada, Şanlıurfa ili Suruç ilçesinden Salih Maytalman birinci, Ordu İlçesi Altınordu ilçesinden Muhammed Kılıç ikinci, İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinden Ahmet Çağlı ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren görevlilere ödülleri, "2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Merasimi"nde takdim edilecek.