Diyanet Takvimi

Allah resûlü’nün sevgili torunu: hz. Hüseyin

Bir Ayet: "Allah, size kendi cinsinizden eşler var etti. Eşlerinizden de oğullar ve torunlar verdi ve sizi temiz şeylerden rızıklandırdı..." (Nahl, 16/72)

Abone Ol

Allah Resûlü’nün sevgili torunu: Hz. Hüseyin

Hz. Hüseyin, Peygamberimizin sevgili kızı Hz. Fatıma ile kahraman sahabi Hz. Ali’nin ikinci çocuklarıydı. Hz. Hasan’dan bir yıl sonra, hicretin dördüncü yılı Şaban ayında dünyaya geldi. Kulağına ezanını dedesi Hz. Peygamber okudu ve bu kıymetli yavruya, iyilik ve güzellik anlamlarını taşıyan ismini de o verdi. Allah Resûlü, onun için akika olarak iki tane koç kurban etti ve kızına da oğlunun saçlarını kesip ağırlığınca gümüş tasadduk etmesini tavsiye etti. Peygamberimiz (sas), Hz. Hüseyin’i çok severdi. Onu kucağına alıp severken sakalıyla oynayan torununa tebessüm eder, “Allahım ben onu seviyorum, sen de sev!” (Hakîm, el-Müstedrek, III, 169) diye dua ederdi. Onun vefatında Hz. Hüseyin henüz altı yaşındaydı. Resûlullah ile hep güzel, sevgi dolu hatıraları olan Hz. Hüseyin, tıpkı onun gibi güzel ahlak timsali olmuş, hayatı boyunca inançlı ve ilkeli bir duruş sergilemiştir. Resûlullah’tan yıllar sonra elim bir şekilde şehit edilmesi, ümmetin bağrında bugüne dek kanayan bir yara açmıştır.

---

“Ey kitabı indiren, hesabı süratli olan, güçlü toplulukları helak edebilen Allah’ım! Müşriklerin kökünü kes ve onları darmadağın et.” (Buhârî, Deavât, 58)