Çocukların eğitim hayatına manevi bir başlangıç yapmalarını amaçlayan bu etkinlikte, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, başarıları için dualar edildi.

Bedi Besmele 5
Limburg DİTİB Bilal-i Habeşi Camii

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Bed-i Besmele” merasimlerinin camilerde köklü bir gelenek haline geldiğini belirterek, “Yaptığımız bu merasimler, çocukların ve ailelerin mutluluklarına ortak oluyoruz. Eğitim, sadece bilgi edinme değil, aynı zamanda bireyin kendini geliştirmesi ve topluma faydalı hale gelmesidir. İslam’ın ilk emri olan 'Oku!' ayeti de bilginin önemini vurgulamaktadır” dedi.

Bedi Besmele 1

Başkan Kuzey, eğitimin sadece okulda değil, camide ve evde de devam eden bir süreç olduğunu vurguladı. “DİTİB olarak, yeni eğitim yılında çocuklarımızın hem dini değerlerine bağlı, hem de çağın gereklerine uygun bilgi ve becerilerle donatılması için çalışacağız. Camilerimiz, çocuklarımızın manevi gelişimlerinin yanı sıra sosyal becerilerinin geliştiği yerlerdir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, DİTİB’in bu yıl kuruluşunun 40. yılının kutladığını hatırlatan Kuzey, bu çerçevede resim yarışmaları ve Almanca Hutbe Yazma Yarışması gibi etkinliklerin de düzenlendiğini belirtti.

Bedi Besmele 2
Lennetstadt DİTİB Camii

Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Kuzey, çocuklara hitaben, “Sizler geleceğimizin teminatısınız. Bilginin gücünü en iyi şekilde kullanarak hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyorum“ dedi. Velilere ise çocuklarına iyi örnek olma çağrısında bulundu.

Bedi Besmele 10
Dortmund-Scharnhorst DİTİB Ayasoyfa Camii

Merasime katılan öğrenciler, ailelerinin önünde heyecanlı anlar yaşadı. Aileler, bu özel anı cep telefonlarıyla kaydederken, öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Bedi Besmele 4
Dormagen DİTİB Süleymaniye Camii

Bedi Besmele 9
Duisburg DİTİB Mehmet Akif Camii

Bedi Besmele 11
Baesweiler DİTİB Fatih Camii

Bedi Besmele 7
Beck DİTİB Yeni Camii

Bedi Besmele 3
Gelsenkirchen-Horst DİTİB Mevlana Camii

Bedi Besmele 12
Melle DİTİB Mimar Sinan Camii