Amasya Müftülüğü

Amasya'da "Mevlid-i Nebi" idrak edildi

Amasya İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" adlı konferans düzenlendi.

Abone Ol

Amasya İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonunda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" adlı konferans düzenlendi.

Programa Amasya Vali Yardımcısı Adem Ünal, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, İl Müftüsü Hamza Bayram, protokol üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hamza Bayram, "Başkanlığımızca Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında tüm yurtta olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde farklı mekanlarda bu yılın teması olan “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu programlar icra ederek Efendimizi anmaya ve anlatmaya çalışıyoruz. O'nu anmamız, anlamamıza vesile olsun." dedi.

Ardından konferansın onur konuğu olan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, yaptığı konuşmada; İslam dininin temel taşlarını ve Hz. Peygamberin örnek hayatını ele aldı. Irmaklı, özellikle Medine'de geçen dönemleri ve Cahiliye Dönemi'ni anlatarak, İslam'ın insanlığa getirdiği evrensel mesajlara vurgu yaptı. Hz. Peygamberin yaşantısının ve ahlakının, tüm insanlık için rehber niteliğinde olduğunun altını çizen Irmaklı, katılımcılara İslam tarihinin derinliklerinden örnekler sundu.