DİYANET HABER

BASIN AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın Diyanet TV’de katıldığı bir programda Allah’ın “eş-Şekûr” ismini açıklarken kullandığı ifadelerin bağlamından koparılarak çarpıtılması üzerine bir açıklama yaparak, gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın, Diyanet TV’de katıldığı bir programda Allah’ın “eş-Şekûr” ismini açıklarken kullandığı ifadelerin bağlamından koparılarak çarpıtılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Bazı görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya mecralarında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın,  “Fakirler zenginlere özenirse, şükretmezse, nankör ise asla bu dünyada mutlu olamaz.” şeklinde bir beyanda bulunduğuna dair haberler ve paylaşımlar yer almış olup, bu iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Diyanet TV’nin “Esmâ’dan İnsana” isimli programında, 23. bölüme konuk olan Martı ile Allah’ın “eş-Şekûr” ismi açıklanmış, insanın şükür ahlakına sahip olması, her hal ve şartta elindeki nimetlerin kıymetini bilmesi, nankörlük ve kıskançlık etmemesi konuları işlenmiştir.

Program boyunca bir defa bile “zengin” ve “fakir” kelimeleri kullanılmamış, herhangi bir toplumsal ayrım gözetilmeksizin hamd, şükür ve teşekkürün her insana yakışan İslami bir erdem olduğu izah edilmiştir.

Programın mesajına tamamen aykırı ve toplumsal ayrımcılığı körükler bir tarzda yapılan yalan haberler hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği