ALİ ERBAŞ

Erbaş: 1 milyonun üzerinde Filistinliye kurban ulaştıracağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "TDV olarak amacımız ve planlamamız 1 milyonun üzerinde Filistinli kardeşimize kurban hisselerini ulaştırmak." dedi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV ekranlarında canlı yayınlanan “İyilik Vakti” programına Mekke’den katıldı.

Buradaki konuşmasında, 85 bine yakın hacının Mekke’de olduğunu bildiren Başkan Erbaş, "Cuma günü Arafat’a çıkacağız, Cumartesi itibariyle Arafat’ta vakfe duamıza duracağız. Orada da milletimiz için, kendimiz için dualarımızı yapacağız inşallah.” dedi.

"Hacca gelmek için müracaat edenler ilk vazifelerini yerine getirdi"

Başkan Erbaş, Türkiye’de 2,5 milyon vatandaşın hacca gitmek için müracaat ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Bu yıl kurada çıkan 85 bin kadar hacımız buraya geldiler, gelememiş olanlara benim birkaç cümleyle onların ne büyük bir iş yaptıklarını ifade etmem lazım; Peygamber Efendimiz; ‘Ameller niyetlere göredir’ buyuruyor. Kayıt yaptıran, hacca gelmek için müracaat eden ve isimleri kaydedilmiş olan kardeşlerimiz ilk vazifelerini yerine getirdiler. Bundan sonra kurada isimlerinin çıkmasını bekleyecekler. Allah onlara da nasip eylesin inşallah. Ama onlar yapması gerekeni yaptılar.”

"Devlet yöneticilerinin mutlaka Gazze’deki katliama dur demesi lazım"

Gazze’de yaşanan saldırılara ilişkin de değerlendirmeler de bulunan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

"Öncelikle Gazze’de özgürlük mücadelesi veren mazlum kardeşlerimize dua ederek sözlerime başlamak istiyorum. Vatanını, milletini, yurdunu, yuvasını, evini, barkını korumak için Gazze’de mücadele eden kardeşlerimize başarılar diliyorum, zafer temenni ediyorum. Zalim işgalcilerin kahru perişan olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Orada katliam, soykırım yapılıyor. Dünyaya çağrıda bulunuyoruz; bu soykırımı durdurun, hep birlikte bu katliamı durduralım.

Tarihte dedeleri, ataları katliama, soykırıma uğradığı iddiasında bulunan işgalci topluluk, siyonist topluluk şu anda dünyanın gözü önünde canlı yayınlarda katliam yapıyor, soykırım yapıyor. Çadırlar, kamplar bombalanıyor. Buna dünya nasıl sessiz kalıyor anlamak mümkün değil. Müslümanlar, gayrimüslimler, vicdanı olan her insan, nerede yaşıyor olursa olsun buna tepki gösteriyor, elinden geleni yapmaya çalışıyor, dilinden geleni yapmaya çalışıyor ama yetmiyor. Devlet yöneticilerinin mutlaka Gazze’deki, Filistin’deki bu soykırıma, bu katliama, bu zulme dur demesi lazım."

"Gazze’ye doktorlar, ilaçlar göndermek gerekiyor"

Başkan Erbaş, "Zulmün karşısında durunuz. Biz elimizle ne yapabiliriz? Şu an itibariyle yardım yapabiliriz. Orada yaralılar, mazlumlar var, onların tedaviye ihtiyaçları var. Tedavi ihtiyaçları için doktorlar, ilaçlar göndermek gerekiyor. Bütün insanlığın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Orada 2 milyon insan var ve bu insanların yemesi, içmesi, giyinmesi gerekiyor. Onları kendi haline bırakmak demek ölüme terk etmek demektir, açlığa, susuzluğa terk etmek demektir. Biz Müslümanlar olarak nasıl böyle bir şeye müsaade edebiliriz?" ifadelerini kullandı.

"Bu zalimlere yardım yapanları boykot edelim"

Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) 8 aydır Gazze için çalıştıklarını dile getiren Başkan Erbaş, "Filistin için, Gazze için kampanyalar yapıyor, yardımlar gönderiyoruz. Hutbeler okutuyoruz, hocalarımız kürsülerden adeta feryat ediyor, bu zalimlere yardım yapanları boykot edelim. Zalim işgalcilere destek olacak herhangi bir mal varsa o malı almayalım. Eğer zalim işgalcilere bir katkısı olacaksa o malı satın almamak lazım." şeklinde konuştu.

"Gazze’de 2 milyon kardeşimizin aç kalmaması için kurbanlarımızı ulaştırmaya çalışacağız"

Başkan Erbaş, TDV’nin Kurban Bayramı’nda Gazze’ye yapacağı yardımlardan da bahsederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gazze’de 2 milyon kardeşimizin aç kalmamaları, onların yanında olmamız için kurbanlarımızı mümkün olduğunca onlara ulaştırmaya çalışacağız. Allah izin verirse Mısır’da kesmiş olduğumuz kurbanlarımızı inşallah paketler yaparak Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Gazze’den çıkmış pek çok yaralı kardeşimiz var, Gazze dışında Mısır’da, Lübnan’da çeşitli yerlerde kamplar var. Onlara kurban hisselerini ulaştırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu noktada TDV’nin hem yetkilileri, görevlileri hem de gönüllüleri alanda çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun."

"Deprem bölgesi için milletimizi duyarlılığa davet ediyoruz"

Filistin’in yanı sıra deprem bölgesine yapılacak yardımın önemine de işaret eden Başkan Erbaş, "Deprem bölgemiz çok önemli. Geçen yıl hakikaten deprem bölgesinde pek çok depremzede kardeşimize, milletimizin emanet ettiği vekaletle kurban hisselerini ulaştırdık. Bu sene de deprem bölgesine yönelik milletimizde bir teveccüh var. O teveccühten dolayı milletimize teşekkür ediyoruz. Depremzede kardeşlerimize de konteyner kentlerde milyonlarca insanımız kalıyor, onlara bizim kurban hisselerini ulaştırmamız lazım. Bu konuda da milletimizi duyarlılığa davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erbaş, "TDV olarak amacımız ve planlamamız 1 milyonun üzerinde Filistinli kardeşimize kurban hisselerini ulaştırmak. Yani 1 milyon 50 bini planlıyoruz şu anda, belki daha fazla olur." dedi.