ALİ ERBAŞ

Erbaş: Kur’an kurslarımıza ve camilerimize bekliyoruz

Yalova Hz. Ali Camii'nde hutbe irad eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatandaşları 16 Eylül’de başlayacak olan Kur’an kurslarına davet etti.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova'da açılışını yaptığı Hz. Ali Camii'nde hutbe irad ederek Cuma Namazını kıldırdı.

Başkan Erbaş, "İlim ve Eğitim, Ahlakla Yücelir" konulu cuma hutbesinde İslam'ın ilme verdiği önemi vurgulayarak "İnsan; kendini, Rabbini ve çevresini ilimle tanır. Yaratılış gayesini bilgiyle öğrenir. Ahlak ve fazileti, iyilik ve takvayı eğitimle kuşanır. Hakkı batıldan, hayrı şerden, doğruyu yanlıştan hikmetle ayırır." dedi.

Allah'ın "el-Alîm" ismine işaret eden Başkan Erbaş, "İlim; vahiyle yoğrulur, nebevi ahlakla süslenir, insanlığın hayrına kullanılırsa gerçek anlamına kavuşur. Kişiyi dünyada huzur ve mutluluğa, ahirette ebedi nimetlere ulaştırır. Hakikati öğrenen ve öğreten konumunda olan mümin ise; Kur’an ile aklı, sünnet ile hayatı, İslam ile insanlığı buluşturabildiği ölçüde sorumluluğunu yerine getirmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

"İlmin ve eğitimin amacı, güzel ahlaktır"

İlim ve eğitimin sadece bilgi yüklenmek olmadığını ifade eden Prof. Dr. Erbaş, ilmin ve eğitimin amacını şöyle açıkladı:

"İlmin ve eğitimin, talim ve terbiyenin amacı, güzel ahlaktır, sâlih ameldir. İyi insan yetiştirmektir. Topluma ve insanlığa faydalı olmaktır. Herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir dünya inşa etmektir. Şayet, ilim ve eğitim; irfanla buluşur, ahlakla yücelirse kötüler ve kötülükler toplumda yer bulamaz. Şiddetin yerine şefkat, nefretin yerine merhamet hâkim olur. İlim ve eğitim, bilim ve teknoloji, şahsi çıkar ve ihtiraslar için kullanılır ise, insani ve ahlaki değerler hiçe sayılır. Bugün Gazze’de ve dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi korkunç silahlar ve bombalarla benzeri görülmemiş soykırım ve katliamlar yaşanır."

- "Güzel ahlakla yetiştirilmiş bir nesil, en sarsılmaz gücümüzdür"

16 Eylül’de yeni eğitim öğretim döneminin başlayacağını anımsatan Başkan Erbaş, "Geliniz, göz aydınlığı yavrularımızın akademik başarıları için çaba gösterdiğimiz gibi, ebedi kurtuluşları için de gayret edelim. Unutmayalım ki, zamanın şartlarına göre iyi bir eğitim almış, güzel ahlakla yetiştirilmiş bir nesil; en büyük kazancımız, en sarsılmaz gücümüz olacaktır." dedi.

- Kur'an kurslarına davet

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hutbesini şu çağrı ile tamamladı:

"Önümüzdeki Pazartesi günü aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımız, eğitim-öğretime başlıyor. Bu sene, 16 Eylül’de başlayacak olan 7-10 yaş grubu, ihtiyaç odaklı ve uzaktan eğitim kurslarımıza da kayıtlarımız devam etmektedir. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadın erkek her yaştan insanımızı Kur’an kurslarımıza ve camilerimize bekliyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi il ve ilçe müftülüklerimizden alabilirsiniz.

Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, ailelerimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."