Bayburt Müftülüğü

Bayburt’ta 7-10 yaş grubu Kur'an kurslarına yoğun ilgi

Bayburt İl Müftülüğü tarafından 7-10 yaş grubu öğrenciler için kurslar açıldı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında devam eden ihtiyaç odaklı, hafızlık, 4-6 yaş ve yaz Kur’an kurslarının yanında 7-10 yaş grubu Kur’an kursları açıldı.

Bu kapsamda Bayburt Şehit Recep Eşiyok İlkokulunu ziyaret eden Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı, Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın ve Okul Müdürü Ahmet Bekmezci ile 7-10 Yaş Kur'an Kursları kapsamında eğitim-öğretim veren sınıfları dolaşarak yapılan faaliyetleri yerinde inceledi.

Konuyla ilgili Diyanet Haber’e konuşan Müftü Danacı, "Vatandaşlarımızdan  Başkanlığımıza gelen yoğun talepler üzerine  ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da 7-10 yaş grubu öğrencilerin ders alabileceği kurslar açıldı. Program kapsamında 21 kurs 39 sınıfta 639 öğrenciye Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri vermeye başladık.” İnşallah bu sayının artması için   çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu vesileyle evlatlarını 7-10 yaş Kur’an kurslarına gönderen velileri tebrik ediyorum. Öğrencilerimize ve hocalarına başarılar diliyorum." dedi.