Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl (2023) yurt genelindeki 90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda düzenlenen Yaz Kur'an Kursları sona erdi.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesine 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda milyonlarca çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi.

Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.


Konya-Beyşehir

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından “Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenlendi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü Tarafından 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Kapanış Pr (5)

Beyşehir İlçe Müftülüğü Tarafından 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Kapanış Prog (1)

Beyşehir Vuslat Parkı’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Beyşehir İlçe Müftülüğü Tarafından 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Kapanış Pr (3)

Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli’nin açış konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge öğrencileri tebrik ederek katılımcılara teşekkür etti.

Beyşehir İlçe Müftülüğü Tarafından 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Kapanış Pr

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun her kademesindeki insana sevgiyi, merhameti ve kardeşliği ulaştırmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak amacımız vatanına, milletine, dinine, devletine, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmektir. Çünkü İslam Dini kardeşliği, sevmeyi, affetmeyi ve bağışlanmayı emrediyor.” dedi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü Tarafından 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Kapanış Pr (6)

Genel Müdür Dr. Kondi, “Konya’mız bizim için ülkemiz için çok kıymetli bir şehir. Tarih boyunca iyinin, güzelin, kardeşliğin ve sevginin şehri oldu. Bu aziz milletimize manevi değerlerimizi ulaştırma gayretlerinde bulundukları için başta İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge olmak üzere ilçe müftülerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize ve din görevlilerimize bu hizmetlerde emeği geçenlere, bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


İstanbul-Ümraniye

İstanbul Ümraniye İlçe Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Ümraniye (1) 860X505 (1)

Ümraniye Millet Bahçesi'nde Ümraniye Belediyesi destekleriyle düzenlenen programda, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim, şiir ve birçok sahne gösterisi yer aldı.

Ümraniye4 860X505

Programda konuşan Ümraniye İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, "Okulların kapanmasıyla çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Biz de camilerimizde, Kur’an kurslarımızda, gençlik merkezlerimizde, yaklaşık 20 bin çocuğumuzu Kur’an ile buluşturduk. Kur’an’la tanışan, onun doğrultusunda yetişen, İslami değerlerimizi öğrenen bir nesil geliyor. Dünyayı da bu minvalde yetişen çocuklar ve çocuk kalan yürekler kurtaracak." diye konuştu.

Programa, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, kurum amirleri ve veliler katıldı.

Programın ardından çocuklara çeşitli hediyeler ve ikramlar verildi.


Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" yapıldı.

Programda konuşan Adıyaman İl Müftü Vekili Mehmet Fehmi Sevil, "Deprem bölgesi olan Adıyaman genelinde 770 cami, Kur'an kursu ve prefabrik mescitlerde 24 bin öğrencimiz kurslarımıza katılıma sağladı." dedi.

Programa, Başkanlık Müftüsü Mehmet Taştan, İl Müftü yardımcıları, müftülük personeli, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve veliler katıldı.


Van

Van İl Müftülüğünce "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Van Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, eğitimlere katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Ardından konuşan ve öğrencileri tebrik eden Van Valisi Dr. Ozan Balcı, "Bu işler insana yapılan yatırımlardır. Güzel işler yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Diyanet teşkilatındaki arkadaşlarımız da aşkla, şevkle, gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, canla başla memleketimizin imarına, ihyasına katkı sağlıyorlar." dedi.

Programda, öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi ve koro dinletisi gerçekleştirilirken bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasiler, ilçe müftüleri, öğrenci, öğretici ve veliler katıldı.


Kastamonu

Kastamonu İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Kastamonu Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gerçekleştirilen programda konuşan Kastamonu İl Müftü Yardımcıları Kazım Atcı ve Nagihan Kocadağ, kurs sürecinin önemine ve gençlerin dini eğitimine yönelik vurgu yaptı.

Programda öğrenciler, ilahi, şiir ve hadis okumalarıyla kurs boyunca öğrendiklerini sergiledi.

Programa, öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı.


Balıkesir - Erdek

Erdek İlçe Müftülüğü tarafından "Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Çakıl Mahallesi Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Erdek İlçe Müftüsü Doğan Eygün, Kur’an-ı kerim öğrenmenin, temel dini bilgiler alanında bilgi kazanmanın, dini ve ahlaki değerlerle buluşmanın önemini vurguladı.

Öğrencileri tebrik eden İlçe Müftüsü Eygün, "Öğrencilerimizin değerli anne ve babalarını, Kur’an-ı kerimi okuyup öğrenmeleri, iman ve ibadet esaslarını, Peygamberimizin örnek hayatını öğrenmeleri ve insanlığa, ülkemize hayırlı evlat olmaları yönündeki gayretleriniz ve yaz Kur’an kursuna göndermeniz nedeniyle tebrik ediyorum." dedi.

Programın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Aksaray - Ağaçören

Ağaçören İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hakkı Şahin, "Öğrencilerimizi, velilerimizi, onları yetiştiren din görevlilerini, maddi ve manevi yönden destek olan herkesi kutlayıp teşekkür ederim. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur; 'Ya öğrenen ol ya öğreten ol ya dinleyen ol ya onları sevenlerden ol. Bunların dışında kalma." diye konuştu.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Bayburt

Bayburt'ta Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İl Müftüsü Bayram Danacı, "Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarında Kur’an eğitiminin yanında '7 Hafta 7 Tema' projesi' uygulandık. Proje kapsamında temizlik, yaşlılara hürmet, boykot, merhamet, sadaka, israf ve cami sevgisi gibi konular işleyerek öğrencilere güzel hasletler kazandırmayı amaçladık. 15 Temmuz'da da çeşitli etkinlikler yaparak vatan sevgisini çocuklarımıza aşılamaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, camilerde, Kur’an kurslarında eğitim veren din görevlilerine teşekkür ederek Kur’an kurslarında okuyan tüm öğrencileri tebrik etti. 

Vali Eldivan, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, İl Müftü yardımcıları, müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.


Çankırı

Çankırı İl Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda miniklerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Camiler, bizim en masum mekanlarımız ve en kıymetli yerlerimizdir. Yeryüzünün en kıymetli, en değerli ve masum varlıkları olan siz çocuklarımızın camilere gelmesi ve buralarda yüce Rabbimizin bizlere rehber olarak göndermiş olduğu hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i okuması ve öğrenmesi takdire şayandır." dedi.

Programın sonunda yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Çorum

Çorum İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kapanış Programı" düzenlendi.

Çorum Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Öğrencilerimize eğitim öğretim süresi boyunca başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere Sevgili Peygamberimizin (sas) hadis-i şeriflerini, ahlaki, milli ve manevi değerlerimizi öğretmeye gayret ettik. Yaz boyunca öğrencilerimize sadece yüce kitabımızı değil sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerde verdik." dedi.

Ardından kürsüye gelen Çorum Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, çocukların manevi gelişmelerine katkı sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak adına yaz Kur'an kurslarının büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Programda kurslarda eğitim gören öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve şiir dinletisi gösterileri gerçekleştirildi.

Programa Çorum Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, kurum amileri, kurs öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.


Diyarbakır

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" gerçekleştirildi.

Minik öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Celal Büyük, "Kurslarımızda çocuklarımız Kur'an-ı Kerim ile buluşmakta, Peygamberimiz ile tanışmakta ve değerlerini öğrenmektedir. Bu Kur'an kurslarımızda 62 bin 362 çocuğumuz eğitim gördü." dedi.

Müftü Büyük, "Bilgi ne zaman davranışa dönüşürse o zaman çok kıymetlidir. Bizim amacımız çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarında öğrendiklerini her zaman devam ettirmeleri ve hayatlarına yansıtmalarıdır." diye konuştu.

Programa Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, Vali Yardımcı İlyas Öztürk, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Deniz, kurum amirleri, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.


Kilis

Kilis'te milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, çocuklara ve gençlere yönelik Kur’an-ı Kerim öğretme, Peygamber Efendimizin (sas) üstün ahlakını tanıtma ve onun yolunda bir hayat modeli takdim etmenin gayreti içerisinde. Yaz Kur’an kurslarında emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından konuşan Kilis Valisi Tahir Şahin, "İslam, barış, hoşgörü ve adalet dinidir. Evlatlarımızın, bu ilkeleri benimseyerek günlük hayatta topluma örnek olmaları da gerekmektedir. Ben evlatlarıma tüm kalbimle inanıyorum. Rabbim bu ülkenin geleceğinde, bu bayrağı taşıyan, bayrak için canını feda edebilecek çocuklar yetiştirmek için bizlere güç nasip etsin, eğer aileyi kaybedersek toplumu kaybederiz." diye konuştu.

Program, Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin, şiir, ilahi dinletisi ve çeşitli gösterileri ile devam etti.

Program sonunda, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Burdur

Burdur İl Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Öğrencilerimiz, yaz tatilinde camilerde hem eğlendi hem de dinimizin güzelliklerini öğrenerek vaktini boşa geçirmedi. Siz kıymetli öğrencilerimiz, Allah’ın kelamı Kur’an-ı öğrendiniz. Rabbimize ibadet etmeyi, O’na karşı nasıl kulluk edileceğini öğrendiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Anne ve babalarınızı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler ve ikramlar verildi.


İstanbul-Pendik

Pendik İlçe Müftülüğü tarafından "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Reşat Üçüncü Yeni Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Musa Bilgiç, "Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Yaz Kur'an kursları boyunca onlara Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler öğretmeye gayret ettik. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle de öğrencilerimizin motivasyonunu artırdık." dedi.

Müftü Bilgiç, "Yaz Kur'an kursları süresince emeği geçen tüm din görevlilerimize ve Kur'an kursu öğrencilerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Program, öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler ile devam etti.


Rize

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde olduğu gibi Rize il ve ilçe müftülüklerince tüm cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları tamamlandı.

Bu kapsamda 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında açılan yaz Kur’an kursları Rize İl Müftülüğünce düzenlenen kapanış programı ile taçlandırıldı.

4-32

Yaz Kur'an Kurslarında binlerce çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi, milli ve manevi değerlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yazı en iyi şekilde değerlendirdi.

7-8

Çaykur Ziraat Camii bahçesinde düzenlenen kapanış programında kurslara aralıksız devam eden ve başarılı olan öğrenciler bisiklet, hediye çeki, kırtasiye seti, futbol ve basketbol topu gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Programda çocuklar yüz boyama, ebru sanatı, zeka oyunları, olta oyunu, şut ve gol oyunu, el ayak denge oyunu, beceri oyunları, sek sek, voleybol ve ip atlama oyunlarıyla doyasıya eğlendiler.

2-47

Programa katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Burada bulunan herkes yazları Kur’an kurslarına giderek büyüyen bireyleriz. Bizler de bu şekilde yetiştik, büyüdük, değişik arkadaşlarımız oldu. Yaz Kur’an kurslarının en önemli özelliği sizlerin iradesiyle bu çocukların camilere gitmesidir. Çocuklarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı güzel çalışmalar neticesinde camilere gidiyor, bizler de Belediye olarak her türlü desteği verme gayreti içerisinde bulunuyoruz. Yaz Kurslarından elde edilen kazanımların ve hediyeleşme kültürünün devamını diliyorum. Öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, anne ve babalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

1-54

Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu konuşmasında çocuklarla bir arada bulunmanın mutluluk verici bir durum olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız bizim açımızdan çok büyük bir kıymete sahip. Onların ahlaklı, temiz ve dürüst bireyler olarak yetişmeleri çok önemli. Bize bu değerleri emreden bir dinin mensubuyuz. Bu kurslar sadece Kur’an öğrenilen birer mekan değil aynı zamanda çocuklarımıza bu hasletleri kazandırabildiğimiz, uygulamasını gösterebildiğimiz yerlerdir. Bu kurslarımızın konseptleri de çok değişti. Çocuklarımıza artık böyle güzel organizasyon ve etkinliklerle hitap edebiliyoruz. Bu yıl Sayın Valimizin önderliğinde Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimizin katkılarıyla çok daha farklı organizasyonlar gerçekleştirildi. Çocuklarımız bu yazı dolu dolu geçirdiler. Bu anlamda başta İl Müftülüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese ve özellikle kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

3-46

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “7 hafta süren eğitim neticesinde ilimizde 896 mekanda, bin 146 öğretici ile birlikte 16 bin 657 öğrenci kardeşimize yaz Kur’an kurslarında eğitim vermeye çalıştık. Bu yıl farklı bir ödüllendirme cihetine gidilerek Yaz Kur’an Kurslarına aralıksız devam eden ve kurs sonunda düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren 59 kardeşimiz ile 4-6 yaş kurslarımıza devam eden 350 yavrumuzu ödüllendirme kararı aldık. Bu ödüllendirmeyi tamamen Rize Belediyemizin imkanları ile gerçekleştirdik. Rabbimizin birer emaneti, en sevimlisi, dünyadan göçüp gittikten sonra da kesilmeyecek amel kapımız olan çocuklarımızı din, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetiştirmeyi yüce Rabbim hepimize nasip eylesin. İlk günden itibaren bizlere her daim destek veren başta Valimiz Sayın İhsan Selim Baydaş olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e, ÇAYKUR Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim’e, bu yıl yaz kurslarında birlikte çalıştığımız paydaş kurum müdürlerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi’ye, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ramazan Öztürk’e, çocuklarını bize emanet eden anne babalara, öğrencilerimize ve özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hediye takdiminin ardından öğrencilere dondurma, pamuk şekeri, patlamış mısır, soğuk çay, balon ve Diyanet Çocuk Dergisi dağıtıldı.

6-8

5-15

8-6


Kırşehir - Çiçekdağı

Kırşehir ili Çiçekdağı ilçe Müftülüğü tarafından 15/08/2024 tarihinde saat 10:30 da Çiçekdağı Belediyesi Hayır evi Konferans salonunda Kurs sürecinde yapılan faaliyetlerin anlatılması ve değerlendirilmesi için Yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi.

Hayır evi Konferans salonunda gerçekleştirilen programa ilçe kaymakamı Burak Dilaver YAMPAL,ilçe Gençlik Merkezi Müdürü Batuhan YILDIRIM,ilçe Müftüsü Ünal KOCA,öğrenciler ve veliler katıldı.

Selamlama konuşmasını yapan ilçe Müftüsü KOCA, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim eğitiminden temel dini bilgiler  eğitimine, sosyal etkinliklerden, değerler eğitimine,Filistinin haklı mücadelesine kadar pek çok alanda çocukların bilgi  dağarcığının gelişmesi için faaliyet gösterdiklerini belirterek Yaz dönemini Camilerde ve Kur'an Kurslarında değerlendiren öğrencilere ve onları  bu konuda destekleyen velilerine teşekkür etti.

Program, öğrencilerin hazırlamış olduğu Kur'an tilaveti, şiir dinletisi ve ilahi konseri ile devam etti.


Konya

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisiyle başlayan programda açılış konuşmasını Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu yaptı.

Ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge protokol konuşmalarını yaptı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Yaz Kur’an Kurslarında gerçekleşen eğitim ve öğretim faaliyetlerine deyinerek eğitim alan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Konya genelinde 110.000 öğrencinin Yaz Kur’an kurslarına devam ettiğini belirten Öge, kapanış programının hazırlanmasında emeği geçen Belediyelere, Kur’an kursu öğreticilerine, imam-hatiplere, daire personeline, öğrenci ve ailelerine teşekkür etti.

Mehteran gösterisi, öğrencilerin seslendirdiği ilahi dinletileri, hadis sunumu, hediye çekilişi, şiirlerler ve hediye takdimiyle devam eden program minik öğrencilerin yapmış olduğu duayla sona erdi.


Sakarya - Sapanca

Sapanca Müftülüğü Tepebaşı ve Rüstempaşa Kur'an Kurslarında yaz dönemi boyunca eğitim gören öğrenciler için düzenlenen mezuniyet programı, büyük bir coşku ve mutlulukla gerçekleştirildi. Yaz kursu süresince birbirinden farklı etkinliklerle dolu verimli bir eğitim dönemi geçiren öğrenciler, hem Kur'an-ı Kerim'i öğrendiler hem de dini bilgilerini pekiştirdiler.

Programa, Sapanca İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ve Şube Müdürü Muhammed Erkuş'un yanı sıra öğrenci velileri ve kurs öğreticileri katıldı. İlçe Müftüsü Koçak, yaptığı konuşmada, "1 Temmuz'da başlayan yaz kurslarımız 16 Ağustos'ta sona erdi. Bu sene toplamda 1650 öğrenci kurslarımıza katıldı. 9 Eylül'de yeniden başlayacak olan kurslarımızda öğrencilere dini eğitim vermeye devam edeceğiz" dedi.

Mezuniyet töreni, öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm Kur'an kursu öğreticilerine teşekkür edildi. Öğrenciler ve veliler, bu anlamlı günün anısını hep yanlarında taşıyacaklarını belirterek, kurslardan memnuniyetlerini dile getirdiler.


Elazığ

1 Temmuz itibariyle başlayıp 16 Ağustos'ta sona Eren Yaz Kur’an Kursları için kapanış programları gerçekleştirildi.

Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

2024 yılı Yaz Kur’an Kursları kapanış programı Elazığ İl Müftülüğü organizesinde hazırlanan programlarda, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler, çeşitli etkinlikler ve çocukların doya doya eğleneceği oyun alanlarındaki aktivitelerle tamamlandı.

İl Müftüsü İrfan Üstündağ Yaz Kur’an Kurslarıyla alakalı yaptığı açıklamada: Yaz Kur’an Kursları 16.08.2024 tarihi itibarıyla sona erdi. İlimiz genelinde toplam 21. 877 öğrencimiz Kurslarımıza devam ederek, Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, siyer, ahlak ve milli-manevi değerlerimizle ilgili dersler aldılar. Çeşitli sosyal faaliyetlere katılıp eğlenerek öğrendiler. Bu süreçte emeği geçen hocalarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Dedi.


Batman

Programa Batman Valisi Ekrem Canalp,İl Müftüsü Ahmet Durmuş,İl Müftü Yardımcıları,Kurum Müdürleri,Din Görevlileri,Kuran kursu öğreticileri, vatandaşlar,öğrenciler ve velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Durmuş "Yaz Kur'an kurslarımız, sevgili yavrularımızın milli ve manevi değerlerle buluştuğu müstesna eğitim mekanlarıdır. Çocuklarımız bu yaz döneminde, Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamberimizin (sas) örnek hayatını, İslamiyet’in temel değerlerini, yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı gibi insan hayatına anlam kazandıran unsurları sevgi temelinde öğrendiler.

Kurslarımız eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel içerikli etkinliklerle renklendi. Gezi programları ve kadim oyunlar şenliği gibi etkinlikler öğrencilerimize moral kaynağı oldu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize, fedakar ailelerine ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim başarılarını daim eylesin." dedi.

Kapanış programında Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler birçok etkinlik düzenledi.

Yaklaşık Bin kişinin katıldığı program sonrası çocuklara dondurma ikram edildi.


Adana

Sabancı Merkez Camii’nde Kur'an kursu öğrencisinin açılış Kur'an-ı Kerim'i ile başlayan kapanış programına Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, Yüreğir İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri ,TDV gönüllü ve görevlileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış ve selamlama konuşmasını yaparak yaz Kur'an kurslarının tüm süreçlerinde görev alan görevlileri, öğrencileri ve velileri tebrik eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Şehr-i Adana'mızda 2300 civarında camimiz, Kur'an kursumuz ve diğer mekânlarda 2500'e yakın görevlimizle yavrularımızı Kur'an ile buluşturmaya çalışıyoruz.

Bizler yaz Kur’an kurslarında Peygamber Efendimizin güzel ahlâkını çocuklarımıza, gençlerimize öğretmeye gayret ediyoruz. Çünkü siz, dünyanın en güzel insanı Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.s.) örnek alıyor, ona layık ümmet olmak için çabalıyorsunuz. Ben geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Rabbim, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olabilmelerini nasip etsin." dedi.

Öğrencilerin şiir, ilahi okumaları ve semâzen gösterileri ile devam eden program, kursa katılan öğrencilere İl Müftüsü Mehmet Taşcı, il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin hediye takdimleri ile son buldu.