DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanlığı’nın öncülüğünde eyalet, gençlik ve kadın birliklerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce aile bir araya geldi.

Berlin 1

Berlin’de ilki düzenlenen "Aile Şenliği ve Futbol Turnuvası"nda çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik sportif etkinlikler ve yarışmalar, katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini topladı.

Berlin 2

NFC Rot-Weiss spor kompleksinde düzenlenen etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek, Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar, Eyalet Kadın Birliği Başkanı Sebile Uyanık’ın yanı sıra bölge cami dernekleri, din görevlileri, dernek başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Berlin 4

Cami gençleri, din görevlileri ve dernek yöneticileri arasında düzenlenen futbol turnuvasında katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.

Berlin 5

Kıyasıya mücadeleli ve centilmence geçen turnuva sonunda 17 yaş ve üzeri büyükler kategorisinde DİTİB Koca Sinan Camii birinciliği, Osman Gazi Camii ikinciliği ve Muradiye Camii üçüncülüğü elde ederken, 12-16 yaş arası küçükler kategorisinde Yunus Emre Camii birinci, Merkez Camii ikinci ve Osman Gazi Camii ise üçüncü oldu. Etkinlik kapsamında ayrıca din görevlileri ile dernek başkanları arasında ve bayan din görevlileri kaptanlığında cami derneklerinde hizmet veren kadınlar arasında voleybol turnuvası da düzenlendi.

Berlin 5

Turnuvanın sonunda Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ve Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar tarafından dereceye giren takımlara ödülleri törenle takdim edildi.

Berlin 8

Ödül takdiminde Başkonsolos Şanlı, Berlin'deki Türk toplumu arasında birlik ve beraberliği pekiştiren bu organizasyonun katılımcıların yoğun ilgisiyle büyük bir başarıya imza attığını ifade ederek, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti.

Berlin 3

Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek de, "Aile Şenliği ve Futbol Turnuvası”nda toplumun her kesiminden bireylerin bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiği, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir etkinlik olarak hafızalarda yer aldığını söyledi. Kaynaşmanın önemini vurgulayan Şimşek, DİTİB’in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde bu anlamlı ve hayırlı işlere vesile olan camilerin imar ve inşasında emeği geçen birinci nesil büyüklere teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik içinde yapılan her iş, topluma katkı sağlar ve geleceğimizi inşa eder." dedi.

Etkinlikte Berlin DİTİB Eyalet Kadın Birliği tarafından hazırlanan ikramlar katılımcılara sunuldu.