Bayburt Müftülüğü

Danacı: Sağlam bir şahsiyet inşası iman ve ihlasla mümkündür

Bayburt Demirözü İlçe Müftülüğünce "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Demirözü İlçe Müftülüğü "2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenledi.

Demirözü Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı Konuşmacı olarak katıldı.

İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Adem Şeker yaptı.

Programda selamlama konuşması yapan Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, vatandaşların Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansını  vermek üzere  kürsüye gelen İl Müftüsü Bayram Danacı, sağlam bir şahsiyet inşasının ancak iman ve ihlasla mümkün alacağını belirtti.

İslam tarihinden çarpıcı örneklerle şahsiyet kavramını ele alan Müftü Bayram Danacı, "İnsanı değerli kılan en önemli cevher onun imanıdır. İman, davranışlarımıza yansıyıp ahlakımıza yön verirse gerçek anlamına ulaşır şahsiyetimizi inşa eder. Sağlam bir şahsiyet inşasının oluşumunda yegâne rehber, Kur'an ve Peygamber Efendimiz ‘in sünnetidir." şeklinde konuştu.

Bilim ve teknolojinin imansız ve şahsiyetsiz insanların elinde çok tehlikeli bir silah olduğunu ifade eden Danacı, sözlerine şöyle devam etti.

"Eğer bilim ve teknoloji bizlerin gafleti, ihmali ve başarısızlığı nedeniyle şahsiyetsiz insanların eline geçerse çok tehlikeli bir silaha dönüşür. Siyonistlerin, zalimlerin eline geçerse Gazze’de olduğu gibi tüm dünyada zulüm ve soykırım kaçınılmaz olur. Eğer bilim ve teknoloji beyinlerini kiraya veren şahsiyetsiz bir örgütün eline geçerse kendi uçağıyla milletin meclisini bombalayan bir güruh meydana çıkar." 

İlahi ve şiir dinletilerinin icra edildiği programın sonunda Müftü Bayram Danacı, ahirete irtihal eden din görevlileri için dua etti.