Köln DİTİB Sergi Salonu’nda düzenlenen etkinlikle, resim ve hutbe yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri takdim edildi.

Sergi 7

6-10 yaş ve 11-15 yaş kategorilerinde “DİTİB 40 Yaşında”, “Camiyi Seviyorum”, “Hayalimdeki Cami”, “Cami ve Ramazan” ile “Camim ve Ailem” başlıkları altında düzenlenen resim yarışmasına, Almanya genelinde yaklaşık 500 eser katıldı. Profesyonel bir jüri tarafından yapılan değerlendirme ile ilk elemede seçilen 83 eser ve ilk üç dereceye giren resimler sergilendi.

Sergi 8

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği ödül töreni ve sergi açılışına, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara katıldı.

Sergi 15

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından resim yarışmasında değerlendirme komisyonunda yer alan ressam Yıldırım Sultanov, jüri adına yetenekli çocuklara teşekkür etti. 40. Yıl resim yarışmasında jürinin seçerken zorlandığını ifade eden Sultanov, velilere çocuklarının sanat çalışmalarına yol gösterici olarak katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

Sergi 4

Sanatın önemine dikkat çeken Sultanov, çocukların becerilerinin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, hem öğrencilere hem de ailelerine başarılar diledi.

Sergi 9

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, resim yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, sanata ve kültüre olan ilginin bir toplumun gelişmişlik düzeyini ve kültürel seviyesini gösterdiğini ifade etti. Sanatla meşgul olan çocukların zihinsel gelişimlerine ve gelecekteki perspektiflerine önemli katkılar sağladığını belirten Kuzey, teknoloji çağında sanatın bu anlamda daha da kıymetli olduğunu vurguladı.

Sergi 13

Etkinlikte, DİTİB’in 40. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen sergi aracılığıyla çocukların hayallerini görme fırsatı bulduklarını söyleyen Kuzey, resimlerde camilerin farklı tasvirlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Sergiye gönderilen eserlerin hepsine ayrı bir önem verdiklerini, ancak bazılarını seçmek durumunda kaldıklarını ifade etti.

Sergi 11

Kuzey, cami inşaatlarında geçmişte yaşanan fedakarlıklara değinerek, bu camilerin temelinde büyük maddi ve manevi emeğin olduğunu söyledi. Ayrıca, camilerin toplumsal hayatta önemli bir yer tuttuğunu, tarih boyunca sanatın ve kültürün insanlığın gelişiminde belirleyici bir rol oynadığını belirtti.

Kuzey ayrıca, DİTİB’in dördüncü nesli olan çocukların perspektifinden camiler ve hutbeler hakkında bilgi edinmek istediklerini söyledi. Bu şekilde, yerel konuların ve gençlerin bakış açısının hutbelerde yer almasını amaçladıklarını vurguladı.

Sergi 2

Kuzey, 40. Yıl vesilesiyle düzenlenen bu etkinliğin, hem DİTİB ailesinin bir faaliyeti hem de tarihe not düşme açısından değerli olduğunu belirtti.

Sergi 16

Sergi 17

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Sergi 3

Sergi 6

DİTİB Sergi Salonu’ndaki resim sergisi, 5 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.