DİTİB camilerinde bir yıl boyunca özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteren öğrenciler, düzenlenen merasimlerle karnelerine kavuştu.

Ditib Karne 4

Köln DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen merasimde çocuklara karneleri dağıtılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak olundu. 22 derslikte 14 öğreticiyle hafta sonu eğitimi verilen 4-16 yaş gruplarındaki 368 kız ve erkek öğrenciye yönelik düzenlenen merasime, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara'nın yanı sıra veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Ditib Karne 14

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi ve kurs yöneticisi Nuray Canalp Turan, eğitim dönemi kapanış konuşmasında, 26 Ağustos 2023'te başlayan 45 haftalık eğitim sürecini değerlendirdi. Velilere, çocuklarını emanet ettikleri için teşekkür eden Turan, kurs sürecinde öğrencilerin Allah'a ve insanlara karşı sorumluluklarını öğrendiklerini, din eğitiminin ailede başladığını vurguladı.

Ditib Karne 5

Eğitimde bilgiden ziyade, bilgilerin çocuklara hissettirdiklerinin önemli olduğunu, evlerde bu bilgilerin karşılık bulması gerektiğini ifade eden Turan, din eğitimi verirken anne babaların örnek olmasının önemini dile getirdi. Öğretmenlere de teşekkür ederek, onların öğrenciler için önemli rol modelleri olduğunu söyledi.

Ditib Karne 10

Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara da yaptığı konuşmasında, eğitim imkân ve şartlarının geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde geliştiğini ancak hedeflerin yükseltilmesinin önemine vurgu yaptı. Kara, tatilin atıl bir zaman dilimi olmadığını belirterek, büyüklerin ziyaret edilip dualarının alınması gereken bir fırsat olduğunu söyledi.

Ditib Karne 12

Kara, “Bir yıl boyunca çocuklarımıza eğitim veren görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve ailelerini göstermiş oldukları gayretten dolayı tebrik ediyorum. Öğrenci velilerinin de en az öğrenciler kadar mutlu ve heyecanlı görüyorum. Geleceğimizin teminatı ve göz bebeğimiz olan çocuklarımıza sunacağımız her türlü eğitim desteği hem bu dünyada hem de ahirette yapacağımız en değerli yatırımdır. Rabbim, çocuklarımızın yaşadığı topluma ve insanlığa hayırlı evlat olarak yetişmelerini nasip eylesin” dedi.

Ditib Karne 3

Krefeld DİTİB Yunus Emre Camii’nde düzenlenen karne merasimine katılan Genel Sekreter Eyüp Kalyon, Kur’an kurslarının dini ve manevi değerlerin kazandırılmasında önemli bir yere sahip olduğunu ve çocukların ahlaki eğitimine büyük katkı sağladığını belirtti. Kalyon, “Eğitim faaliyetimizde iki önemli kavram var. Eğitim hayatına bed-i besmele ile başlıyoruz ve bitirirken de karne merasimi ile sonlandırıyoruz. Bu hizmetlerin başarı ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Ditib Karne 9Ditib Karne 8Ditib Karne 6

Tiyatro gösterisi ve öğrencilerin hazırlamış olduğu ilahi ve şiir sunumlarıyla devam eden merasimin sonunda karne ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ditib Karne 13Ditib Karne 2Ditib Karne 1

Hafızalarda unutulmaz bir yer edinen karne merasimi, Eylül ayında başlayacak olan 2024-2025 eğitim yılının hayırlara vesile olması temenni ve duası ile sona erdi.