Almanya’nın önemli bir turizm beldesi olan Cuxhaven’de, DİTİB Hacı Bayram Camii’nin gönüllü gençleri, beldenin tek Müslüman mezarlığı Brockeswalde‘de temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Cuxhaven 2

Cuxhaven DİTİB Hacı Bayram Camii Dernek Başkanı İlyas Obuz, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllü gençler, Müslüman mezarlığında çiçek dikimi yaptı ve her alanı büyük titizlikle bakımdan geçirdi.

Cuxhaven 1

Başkan İlyas Obuz, söz konusu kabristanın bulundukları beldenin tek Müslüman mezarlığı olduğunu belirterek, sadeliği, temizliği ve intizamı ile örnek olması için yılda en az üç kez temizlik yaptıklarını söyledi.

Cuxhaven 3

Cuxhaven Belediye Başkanı Uwe Santjer başta olmak üzere yerel yönetimle uyum içinde iş birliği yaptıklarını ifade eden Başkan Obuz, “İlk nesil öncelikli olarak anavatanda defnedilmeyi istiyordu artık ikinci ve üçüncü nesil ise çoğunlukla Almanya’da kalmak istiyor. Uzun uğraşlar sonunda, belediye başkanımız Müslümanlara geleneksel defin işlemlerini yapmalarını sağlayacak mezarlık talebimize imkan sağladı. İkinci bir alan daha açarak Müslümanlara tahsis etti. Kendilerine Müslüman cemaati adına teşekkür ediyoruz. Gönüllü gençlerimiz ve yönetimimizle bunu gelenek haline getirdik. Vefat edenlerin yakınlarının da bizlerle beraber olmasını gönülden arzu ediyoruz. Mezarlıklarda otları ve çalılıkları kestik, çiçek dikimi yaptık ve var olanların bakımını gerçekleştirdik, suladık ve mezar taşlarını büyük titizlikle temizledik. Gençlerimizle toplumsal dayanışmaya ve duyarlılığa örnek olmak istedik. Bu vesileyle destek veren gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.