ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, saldırıya uğrayan Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti

İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleşen saldırı sonrası kiliseyi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Böyle bir kültürün ve medeniyetin çocukları olarak birliğimize, beraberliğimize zarar verecek her türlü kötülüklere karşı toplu olarak mücadele edeceğiz.” dedi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde bugün gerçekleşen silahlı saldırı sonrası kiliseye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Erbaş, kimliği belirsiz kişilerin kilisede ayin sırasındaki saldırısı sonucunda bir vatandaşın ölümüne sebep olduklarını belirterek, kiliseye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.

Başkan Erbaş, ibadet esnasında insanların tamamen dokunulmazlığı olduğuna işaret ederek, “Hangi dinin mabedi olursa olsun, sadece camiler değil, kiliseler, sinagoglar bizim inancımıza göre her zaman dokunulmazdır. Dolayısıyla kilisede hem de ayin esnasında yapılan bu saldırıyı şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Ölen kişinin yakınlarına başsağlığı diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Devlet ve millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi her zaman muhafaza edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Farklı inançlardan insanların bir arada yaşamalarının çok önemli bir zenginlik olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Bizim medeniyetimiz tarihten bu yana farklı inançlardan, kültürlerden insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığı ve dünyaya örnek olan bir devlettir, bir vatandır. Böyle bir kültürün ve medeniyetin çocukları olarak birliğimize, beraberliğimize zarar verecek her türlü kötülüklere karşı toplu olarak mücadele edeceğiz. Devletimiz büyük, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, yetkililerimiz mutlaka bu olayı en kısa zamanda çözecektir, saldırganlar yakalanacak ve cezalarını göreceklerdir. Vefat eden kardeşimizin bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum ve geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle acı olayları yaşamayız. Ne kiliselerde, ne havralarda, sinagoglarda, ne camilerde, ne burada, ne başka yerlerde bir daha bu tür acı ve üzüntü verici olaylar inşallah yaşanmaz.”

Başkan Erbaş Santa Maria kilisesinde yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadı Başkan Erbaş Santa Maria kilisesinde yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadı