DİYANET HABER

Diyanet'ten genç sadalara eğitim semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatipli gençlere yönelik seminer düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kur'an-ı Kerim eğitiminin yaygınlaştırılması, ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla her yıl çeşitli seminer, çalıştay ve yarışmalar düzenleniyor.

Eğitimin ardından öğrenciler Müslüman ülkelerde düzenlenen Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmalarına gönderiliyor.

Bu kapsamda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "Hafızlık, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları"nda finale kalan öğrencilere yönelik seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu’nda gerçekleştirilen seminerin ilk dersi, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin tarafından verildi.

09 Temmuz – 29 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek seminerde alanında uzman isimler tarafından hafızlık dinleme ve uygulamalı tecvid eğitimleri veriliyor.

42 gencin katıldığı seminer sonunda Büyük Çamlıca Camii, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Yavuz Sultan Selim Camii ve Fatih Camii’nde "Kur’an Ziyafeti Programı" düzenlenecek.