ALİ ERBAŞ

Erbaş: İslam, insanlık için en büyük nimettir

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde konferans veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın insanlık için büyük bir nimet olduğunu hatırlattı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrencilere “İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince” başlıklı konferans verdi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, bilimden, ilimden, irfandan, hizmetten uzak bir toplumun huzurlu bir toplum olamayacağını belirterek, “İslam medeniyeti ilim medeniyetidir. Medeniyetimiz hikmet, adalet, ahlak, hukuk medeniyetidir.” dedi.

Başkan Erbaş, dünyanın ilacının İslam olduğunu dile getirerek, "Dünyayı İslam’dan başka huzura kavuşturacak ne bir sistem var, ne bir din var. Allah indinde din İslam’dır ve bu bizim için, insanlık için en büyük nimettir." diye konuştu.

"Yüzyıllarca dünyaya adalet dağıtmışız"

Gençlerin kendi medeniyetlerini ve ilim tarihlerini çok iyi öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, “Sizler büyük bir inancın ve zengin bir medeniyetin çocuklarısınız. Medeniyetimizle her zaman iftihar edeceğiz. Bizim medeniyetimize merhamet, şefkat, ilim, bilim, ahlak medeniyeti dedik. Şu anda dünyanın merhamete ne kadar muhtaç olduğunu görün.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, "Bizler yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş, adalet dağıtmışız. Diğer din ve milletlerin zor durumda kaldıklarında yardım istedikleri büyük bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Her yere koşmuşuz ve bugün de hem yurt içinde hem yurt dışında nerede mazlum, mağdur varsa yine bu millet koşuyor." şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, işgalci siyonistlerin yaptığı zulümlerin her yerde söylenilmesi gerektiğini belirterek, “Soykırımı söyleyeceğiz, katliamı söyleyeceğiz. Biz böyle bir medeniyetin evlatlarıyız. Sizler, her biriniz ecdadımızın merhametini, tecrübesini, adaletini, gittiğiniz her yerde yaşatmaya çalışacaksınız inşallah.” dedi.

"Bizim felsefemiz insanları yaşatmak"

Son 2 asırdır dünyada her alanda köklü değişikliklerin yaşandığını kaydeden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Allah, varlık, alem ve bilgi arasındaki vazgeçilemez bağ zayıflayınca insanlar derin bir anlam ve bir ahlak krizine düçar olmuştur. Bilgiyle ahlakı bir arada götürmeniz lazım. Ahlaksız bilgi toplumları bozar. Onun için Peygamber Efendimiz (sas) şu duayı çok yapıyor; ‘Allah’ım senden faydalı ilim isteriz’, bir duası daha var; ‘Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım’ buyuruyor. Biz her zaman insanlığa fayda veren bilgi peşinde koşalım, insanlığa zarar veren bilginin peşinde değil. Bilgi zarar vermeye başlayınca oradan uzaklaşacak insan. Yani bilgi eğer atoma dönüşür de insanları o atomla öldürürse o zararlı bilgidir. İnsanları yaşatmak için varız biz. Bir insanın ölümüne sebep olmak bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bizim felsefemiz bu.”

Konferansa, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gazze sergisini gezdi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş daha sonra, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Topluluğu ile Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği Gazze Dayanışma Çadırını ziyaret ederek “Vicdan Sokağı” isimli sergisini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Konteyner kenti ziyaret etti

Ayrıca Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki konteyner kentini ziyaret eden Başkan Erbaş, buradaki 4-6 yaş Kur’an kursu ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.