DİYANET HABER

Etimesgut'ta Filistin dayanışmasına destek çağrısı

Ankara Etimesgut İlçe Müftülüğü ve Etimesgut Sivil Toplum Platformu iş birliğinde "Şehitlere Dua, Filistin'e Destek" programı düzenlendi.

Abone Ol

Etimesgut İlçe Müftülüğü ve Etimesgut Sivil Toplum Platformu organizesinde "Şehitlere Dua, Filistin'e Destek" programı düzenlendi.

Çarşı Camii'nde düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kur'an'ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Etimesgut İlçe Müftüsü Mustafa Şanver şehitler ve Filistinliler için dua etti.

Program sonrası Etimesgut Sivil Toplum Platformu adına basın açıklaması yapan Enes Çınar, İşgalci siyonistlerin Gazze'deki katliamı ve soykırımına karşı durma çağrısı yaptı.

Çınar, İsmail Heniyye’nin şehit edilmesi ve boykotun önemini hatırlatan "Etimesgut Sivil Toplum Platformu olarak, işgalci İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılar, katliamlar ve soykırım uygulamaları karşısında derin endişe ve üzüntü içindeyiz. Uluslararası hukukun ve insan haklarının açıkça ihlal edildiği bu saldırılar, sadece Gazze'deki sivillere değil, tüm insanlığa büyük bir acı ve tehdit oluşturmaktadır. Son dönemde israil tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemleri, özellikle sivil hedeflerin kasıtlı bir şekilde vurulması, sağlık tesislerinin tahrip edilmesi ve masum çocukların hayatlarına mal olan bombardımanlar, uluslararası toplumun tüm kesimlerinden sert bir şekilde kınanmalıdır. Bu tür eylemler, uluslararası savaş hukukuna ve insan haklarına aykırı olup, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmektedir." dedi.

Boykota devam çağrısı yapan Çınar, "Filistin halkının direniş sembollerinden biri olan İsmail Heniyye’nin şehit edilmesi bizleri derinden yaralamıştır. Bu acımasız saldırıyı kınıyor ve Filistin halkının haklı mücadelesinde yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ederek tüm şiddet eylemlerinin derhal durdurulmasını istiyoruz. İsmail Heniyye, Filistin’in özgürlüğü ve bağımsızlığı için yıllarca mücadele etmiş, kararlı ve cesur bir liderdir. Onun hayatını kaybetmesi, sadece Filistin halkı için değil, tüm insanlık için büyük bir kayıptır. Bu hain saldırı, bölgedeki barış çabalarına bir darbe daha vurmuştur. Ayrıca, israilin Gazze'deki saldırılarına destek veren ve bu eylemleri dolaylı yoldan teşvik eden firmaların ürünlerine yönelik boykot çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kaydetti.

Devletten taleplerinin olduğunu aktaran Çınar, "Yardımların etkin ve adil bir şekilde bölgeye ulaştırılması, insanlık onurunun korunması açısından hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda Gazze'ye ulaşacak yardımların koordinasyonu ve etkin dağıtımı konusunda sivil toplum kuruluşlarına öncülük edilmesi ve kolaylık sağlanması yönünde adımlar atılmasını istiyoruz. Çünkü sivil toplum kuruluşları, bölgedeki insani krizin çözülmesinde kritik bir rol oynamaktadır ve bu konudaki devlet desteği de büyük önem arz etmektedir. Tüm sivil toplum kuruluşlarını, bireyleri ve uluslararası kuruluşları, Gazze'deki katliamların sona erdirilmesi ve barışçıl çözümler için ortak hareket etmeye davet ediyoruz. İnsanlık onurunun ve uluslararası hukukun korunması adına, bu çağrımıza destek verilmesini umuyoruz." diye konuştu.