ALİ ERBAŞ

Başkan Erbaş, gençleri ağırladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesindeki MÜSDAV Genç ekibiyle bir araya geldi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesindeki MÜSDAV Genç ekibindeki çeşitli üniversitelerde farklı bölümlerde öğrenim gören gençleri kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki kabulde öğrencilere hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MÜSDAV’ın gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Erbaş, öğrencilerden hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar alanlarında kendilerini iyi yetiştirmiş, ahlakıyla, duruşuyla örnek birer Müslüman olmalarını istedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlik merkezleriyle, gençlik koordinatörleriyle, üniversite yurtlarındaki manevi danışmanlarla, Türkiye Diyanet Vakfı yurtları vasıtasıyla, çeşitli seminerler, konferanslar, kurslarla sürekli gençlerin yanlarında olmaya ve onlara rehberlik etmeye çalıştıklarını anlattı.

İslam medeniyetinde “dini ilimler” ve “din dışı ilimler” diye bir ayrım yapılmadığını anlatan Başkan Erbaş, ilmin, hikmetin müminin yitiği olduğunu, nerede olursa olsun onu aramak ve bulmak gerektiğini kaydetti.

Gençlere kendilerinden küçüklere rehberlik yapmaları ve rol model olmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, tecrübe paylaşımının önemine işaret ederek, “Birbirinizin birikimlerinden istifade edin. Herkes kendi alanı ile ilgili öteki arkadaşımıza katkıda bulunsun ve ondan katkı alsın. Bu çok önemli. Özellikle Gençlik Fuarı’ndaki standınızdan, katkılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Cenab-ı Hak muvaffakıyetler nasip eylesin hepinize inşallah.” dedi.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü ve MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özdemir ile MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Haydar Bekiroğlu da hazır bulundu.