Gerze'de Cumhuriyet Mahallesi Hasan Paşa Caddesi Pelikan Sokakta Kasım Öztürk’ün yerini bağışladığı, Kasım Öztürk ve Enver Öz’ün finansal destek sağladığı 1030 m² alanda, 6 katlı, 50 yatak kapasiteli Sabriye Öztürk - Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursunun açılış töreni gerçekleştirildi.

İçerisinde yatakhaneler, derslikler, kütüphaneler, banyo ve tuvaletler, sosyal etkinlik salonu, revir gibi donatıların bulunduğu Cemile Öz – Sabriye Öztürk Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’ nun açılış töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, şunları kaydetti:

"Kur'an öğreniminin önemli adımlarından biri hafızlık eğitimidir. Peygamber Efendimiz bir kimse Kur'an-ı Kerim'i ezberler ve gereği gibi güzelce okursa o kimseye vahiy getiren şerefli meleklerle beraberdir. Tabiki bu kursumuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Bu güzel eserimize arsasını bağışlayan Kasım Öztürk amcamıza, Enver Öz abimize Diyanet İşleri Başkanlığımızda başta muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza sayın Din Hizmetleri Genel Müdürümüzün nezdinde başkanlığımızın her kademesinde görevli olan bütün hocalarıma, bizden desteklerini esirgemeyen sayın Kaymakamımız Mehmet Deniz Arabacı'ya ve bir önceki kaymakamımız Tekin Dundar'a teşekkür ederim."

Gerze Cami Ve Kurs Açılışı 11

Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş ise konuşmasında Kuran-ı Kerim Kursu yerini bağışlayan hayırseverlere, protokol üyelerine teşekkür etti. Bektaş, "Hafızlık çok önemli bir müessesedir. Bizde inşallah bu ayın sonunda 280 hafızın icazet törenini gerçekleştireceğiz. Gerze ve ilçelerimizde hafızlık müessesini daha iyi yerlere taşımış olacağız." dedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi de hayırseverlere teşekkür ederken "Bugün sıradan bir açılış yapmıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız yer sıradan bir yer değil. Bugün dünyadaki en önemli problemin eğitim olduğunu görüyoruz. Eğitim temelinde vahiy olan, Allah rızası olan, iyilik olan, barış ol m işte bu müesseselerin Kuran ile vahiy ile hikmet ile inşa edilen müesseselerin verdiği eğitim bütün dünyada maddi yatırımların manevi imarını gerçekleştirecek olan eğitimdir." ifadelerini kullandı.

Gerze Cami Ve Kurs Açılışı 22

Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat ise yatılı Kur'an kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Yardımcısı Bulat, "Açılışını yaptığımız Cemile Öz, Sabriye Öztürk yatılı erkek Kur'an kursumuzun açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Kendim de bir imam, din görevlisi evladı olarak bugün bu açılışta bulunmaktan ayrıca mutlu oldum. O yüzden şimdiden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabii bu ibadet, ibadethane bu ilim yuvalarının açılması çok önemli olduğu kadar buraların hakkını vermek de bir o kadar önemli. Bir de bugünlerin değerini bilmemiz gerekiyor. Nasıl bilmemiz gerekiyor? Geçmişte bazen ibadet hürriyetimizin kısıtlandığı, bazen dini vecibelerimizi yenine getirmenin kısıtlandığı ya da yasaklandığı günlerde bugün devletin tüm erkânı olarak burada ibadethaneleri, Kur'an kurslarını açtığımız günlere geldik. Elhamdülillah, çok mutluyuz. Bir mümin olarak vatansever insanlar olarak buralara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu Kur'an kursunun açılmasında emeği geçen Cemile Öz ve Sabriye Öztürk hanımefendi ve onlar adına buralarda emeği geçen herkese, bir tuğla da olsun katkıda bulunan tüm Gerze halkına, tüm kurumlarımıza, müftülüğümüze emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Kur'an kursumuz hayırlı, uğurlu olsun. Hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardın yapılan dua ile kursun açılışı gerçekleştirildi.

Gerze Cami Ve Kurs Açılışı 33

- Ensar Cami dualarla açıldı

Gerze Müftülüğü koordinesinde Atatürk Mahallesi, Şenlik Caddesi üzerinde inşa edilen Ensar Camii'nin açılış töreni büyük katılımla gerçekleşti.

Gerze Ensar Cami 11

Hayırsever 3 vatandaşın yerini bağışladığı, 1350 dönümlük alana yapılan, 300 kişi kapasiteli, tek minareli, içerisinde sosyal alanları, toplantı salonu, kadın-erkek tuvaletleri, şadırvanları bulunan Ensar Camii bölgedeki tek cami olma özelliğini taşıyor.