DİYANET HABER

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Türkiye Finali Düzce’de  yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca din görevlileri arasında düzenlenen "Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması"nın Türkiye Finali Düzce’de gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması"nın Türkiye Finali Düzce İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Düzce İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki final yarışmasına belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde birinci olan din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman aydın yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan şöyle konuştu:

"Ülkemiz genelinde 90 bine yakın cami ile en büyük merkezden en küçük mecraya kadar din görevlilerimiz aracılığı ile din hizmetini gerçekleştirmekteyiz. Bu çerçevede insanımıza bilmediklerini öğretmek, yanlış bildiklerini düzeltmek ve onları doğru istikamete sevk etmek üzere Peygamber Efendimizin 'Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız: Allah’ın kitabı ve benim sünnetim' hadis-i şerifini ilke edinerek çaba ve gayret sarf etmekteyiz.

Bu çaba ve gayreti sarf ederken de görevlilerimizin kendini geliştirebilmeleri için başkanlığımızın düzenlemiş olduğu yarışma çerçevesinde 140 hadisi ezberleyerek bölgelerinde birinci olup şimdi de finalde kendilerini gösterecek olan görevlilerimize başarılar diliyorum."

Yarışmada Balıkesir/Burhaniye Orjan Camii Uzman İmam-Hatibi Selçuk Kurt birinci, Kayseri/Melikgazi Kıranardı Kur’an Kursu Öğreticisi Çağlar Meryem Karataş ikinci, İstanbul/Fatih Sofular Molla Hüsrev Camii İmam-Hatibi Halil Albayrak üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programında takdim edilecek.

Final programına Düzce Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Düzce Milli Eğitim Müdürü  Emrullah Aydın, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, emekli il müftüleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.