Edirne Müftülüğü

Havsa'da çocuklar bilgide yarıştı

Edirne Havsa İlçe Müftülüğünce yaz Kur'an kursları öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

Abone Ol

Havsa İlçe Müftülüğü yaz Kur'an kursları kapsamında çocukların dini bilgiler, ahlaki kurallar, cami alışkanlığı, çevre bilincinin oluşması, toplumda davranış kuralları gibi güzel hasletleri kazanmaları adına İlçe merkezi ve köylerdeki yaz kursu öğrencilerinin tamamına yönelik faaliyetlere devam ediyor.

Havsa Müftülüğü bu bağlamda kursa katılan tüm öğrencilere Sokullu Mehmet Paşa Camii'nde  unutamayacakları  bir  etkinlik daha gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Mahmut Ateş'in öncülüğünde ve din gönüllüsü görevlilerin katılımıyla yaz Kuran kursları arasında biri temel dini bilgiler yarışması diğeri ise Kuran'ı ezberden ve yüzüne güzel okuma yarışması olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi.

Yarışmaya merkez ve köylerden birçok öğrenci katıldı. Kıyasıya yarışta öğrencilere hitap eden ilçe Müftüsü Mahmut Ateş, "Çocuklarımızın ahlaki ve manevi gelişiminde Yaz Kur'an kursları büyük önem arz etmektedir. Çocuklarımız bu kurslar vasıtasıyla camiye gelmek suretiyle camilerimizi şenlediriyor, hocalarımızın özverisiyle ibadet alışkanlığı kazanıyor. Bu vesile ile çocuklarımızın ailelerine çocuklarımızı okutan hocalarımıza ve bu programın icra edilmesi hususunda maddi ve manevi katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışmalarda Kur'an'ı Kerim alanında Havsa Cumhuriyet Mahallesi Camii'nden Eyüp Polat birinci, Havsa Yenimahalle Camii'nden Hüseyin Efe Elmacı İkinci, Taptık Köyü Camii'nden Hamza Hüseyin Gültekin üçüncü oldu. Bilgi Yarışmasında ise, Yenimahalle Camii öğrencileri birinci, Abalar Köyü Camii öğrencileri ikinci, Cumhuriyet Mahallesi Camii öğrencileri üçüncü oldu.

Dereceye giren tüm öğrencilere kategorilere göre para ödülü verildi.