Edirne İl Müftülüğü ve Kırcaali Bölge Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen seminerle bölgede görevli ve gönüllü kadınlara din öğretimi ve cenaze hizmetleri eğitimi verildi.

Bölge Müftüsü Basri Eminefendi ve Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi  Mehmet Kahvecioğlu selamlama konuşmaları yaparak böyle bir eğitimin ehemmiyetini hatırlattı.

Kırcaali Eğitim 33

Seminerin ilk oturumunda Edirne İl Müftü Yardımcısı Sabiha Yılmaz, vaaz ve irşad faaliyetlerini tanıtarak manevi eğitimin önemini anlattı. Fert olarak imtihanlar karşısında manevi açıdan güçlü birey olmanın güçlü bir toplum inşasında yadsınamaz bir önemi olduğunu vurguladı.

Kırcaali Eğitim 44

İkinci oturumda Mevlana Kur’an Kursu Öğreticisi Betül Engin cenaze, techiz ve  tekfin hizmetleri hakkındaki teorik ve pratik anlatımıyla ölüm anı ve sonrasındaki görevlerin usulünce uygulanmasına dair bilgilendirme yaptı.

Üçüncü oturumda ise Fatih Sultan Mehmet Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Tudan, 4-6 Yaş grubunda din eğitimine dair tecrübe paylaşımında bulundu. Okul öncesi dönemde değerler eğitimi verilirken uygulanabilecek etkinliklerin örneklerini tanıtarak tecrübelerini aktardı.

Kırcaali Eğitim 22Programın son oturumunda Edirne İl Müftü Yardımcısı Sabiha Yılmaz, Genel Kur’an kursları hizmetlerini tanıttı. Disiplinli çalışmanın ve  eğitim kalitesini artıracak yöntemlerin uygulanmasının ehemmiyetine vurgu yaptı.

Programın sonunda katılan tüm kursiyerlere katılım belgesi verildi.