Malatya Müftülüğü

"İnsanlığın Gözyaşı Filistin" temalı fotoğraf sergisi

Malatya İl Müftülüğü, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla "İnsanlığın Gözyaşı Filistin" temalı resim sergisi düzenledi.

Abone Ol

Malatya İl Müftülüğü, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla Kernek Karagözlüler Camii'nde, "İnsanlığın Gözyaşı Filistin" temalı resim sergisi düzenledi.

Resim sergisinin gezilmesinin ardından açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Filistin'deki mücadele ve Gazze'deki durumu gündemde tutmak amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini belirtti.

"Bu soykırımın ve zulmün unutturulmasına karşı mücadele veriyoruz," diyen Müftü Dolu, insanların bu konuya duyarlı olması ve zulmü her ortamda haykırması gerektiğini vurguladı.

Müftü Dolu, "Üniversitelerimizde, yurtlarımızda, AVM'lerde ve farklı yerlerde bu fotoğraf sergisini açarak; Filistin'i, Filistin'deki mücadeleyi, Gazze'yi ve siyonist rejimin yapmış olduğu soykırımı, Gazzeli kardeşlerimizin Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadeleyi, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için canlarını ortaya koyduklarını, binlerce şehit verdiklerini, evlerinden ve yurtlarından çıkarılma pahasına asla pes etmediklerini herkese anlatacağız." dedi.

Dolu, "Dünya siyonistleri ne kadar güçlü olursa olsun, biz haklıyız ve onlardan daha güçlüyüz. Mescid-i Aksa Müslümanların kutsal mekânıdır. Bu mücadele, kararlılık ve dualarla Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacaktır inşaallah." diye belirtti.