DİYANET HABER

Irmaklı: Diyanet'i gelişigüzel eleştiremezsiniz'

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Diyanet TV'de katıldığı "Haber Analiz" programında "Diyanet'i Gelişigüzel Eleştiremezsiniz!" dedi.

Abone Ol

Diyanet TV Haber Analiz programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, bazı basın yayın organlarında Başkanlığa yönelik algı operasyonları hakkında konuştu.

"İslam düşüncesi ve Diyanet'i gelişigüzel eleştiremezsiniz!" diyen Irmaklı, şu ifadeleri kullandı:

Eleştiri olumlu bir şey, faydalı bir şey, kıymetli bir şey. Hakikaten eleştiri ve eleştirel düşünce, hem kişiler hem de kurumlar için aslında büyük bir imkan ve nimet. Ama eleştiri iftira, karalama, yalan değil. Eleştiri aynı zamanda derinlik isteyen bir şey. Yani bir konuda eleştiri yapabilmek için o konuyu ana hatlarıyla bilmeniz lazım. Bilmediğiniz bir konuyu eleştiremezsiniz. Yani Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerif farkını bilmeden siz kocaman bir İslam düşüncesini Diyanet İşleri Başkanlığını, onun temsilcilerini gelişigüzel eleştiremezsiniz! Bu eşyanın tabiatına aykırı bir şey. Eleştiride eleştirdiğiniz konunun gerçekliğini bilmeniz lazım. Yani araştırma yapmanız lazım. Biz şimdi bilişim çağında yaşıyoruz hergün önümüze haberler düşüyor, bilgiler düşüyor. Eğer eleştiri yapılacaksa o haberin doğruluğu araştırılmalı Şimdi bir bilginin teyiti kolay. Bir telefonla, bir maille, başka şekilde Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili haber yapacak bir basın organı basın mensubu yada bireysel bir kişi çok kolay bir şekilde aslında Diyanet İşleri Başkanlığına ulaşıp onun doğruluğunu teyit edebilir. Ama böyle bir yolu takip etmiyor, bunu izlemiyor. Eleştirinin hakikaten kuralları var, bir ahlakı ve etiği var. Dolayısıyla eleştiri muteber ve önemli bir şeydir. Yani yalan, iftira, karalama kampanyaları algı operasyonu bambaşka bir şeydir, ahlaki bir problemdir, hukuki bir problemdir.

VİDEO HABER

 İnstagram 

Diyanet Haber (@diyanethbr)'in paylaştığı bir gönderi

 X (Twitter)