DİYANET HABER

Manevi danışmanlar, üniversiteyi kazanan öğrencilere rehberlik ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince görevlendirilen manevi danışmanlar, üniversiteyi kazanan öğrencilere rehberlik ediyor.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde gençlerin dini ve milli duygularla yetişmelerine katkı sağlamak, anlam dünyalarında rehberlik etmek amacıyla manevi danışmanlık hizmetleri yürütülüyor.

Bu kapsamda Bakanlık gençlik merkezleri ve yurtlarında il ve ilçe müftülüklerince görevlendirilen alanında uzman manevi danışmalar, gençlere rehberlik ediyor.

Üniversitelerde 2023-2024 Akademik döneminin başlamasıyla üniversitelerine gelen gençler, manevi danışmanlar ve Diyanet gençlik koordinatörleri tarafından karşılanıyor.

Müftülükler organizesinde üniversite ve yurt yerleşkelerinde "Yuvanıza Hoş Geldiniz. Bizler Sizin İçin Buradayız" mottosuyla kurulan stantlarda, öğrencilere kayıt işlemlerinde yardımcı olunarak şehir hakkında bilgi veriliyor.

Yurtlar ve gençlik merkezlerindeki manevi danışmanlık hizmetleri ile sosyal ve kültürel etkinlikleri de tanıtan Diyanet görevlileri, öğrenciler ve beraberindeki velilerine çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Uygulama öğrenci velilerinden tam not alıyor.