Mardin Müftülüğü

Mardin'de 'Beklerken Okuyorum' projesi

Mardin İl Müftülüğü tarafından "Beklerken Okuyorum" projesi hayata geçirildi.

Abone Ol

Mardin İl Müftülüğü tarafından "Beklerken Okuyorum" projesi hayata geçirildi.

Mardin'de vatandaşların hizmetine sunulan proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınları vatandaşların günlük hayatta yoğun vakit geçirdikleri yerlerde hizmete sunulacak.

Proje ile ilgili Mardin İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, "Projede ana hedef, vatandaşların vakit geçirdikleri havaalanı, otogar, hastane, otel, kuaför, güzellik salonları, kıraathane, yurt, pansiyon, alışveriş merkezi, banka ve kamu kurumları gibi yerlere kitaplıklar konularak geçirdikleri vakitlerde kitap okumalarını sağlamak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarının vatandaşların hizmetine sunulacağı ifade edilen açıklamada, projede amaçlarının vatandaşların sağlıklı dini bilgiye ulaşması ve zamanlarını daha verimli geçirmeleri sağlama olduğu vurgulandı.

Açıklamanın devam şu ifadelere yer verildi:

"Nihai hedefimiz vatandaşlarımızın istifade edebileceği tüm mekanlarda bu hizmeti sunmaktır. Yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği ilimizde şehrin önemli noktalarında kurulacak kitaplıklar ile 8 yabancı dilde kitap ve broşürler de sergilenip turistlere hediye edilecektir. Bugün bismillah diyerek projemizin açılışını Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinden başlatıyoruz. Süreç içerisinde bizlere her türlü katkıyı sağlayan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Saffet Yavuz’a ve fedakar ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz. Hedefimiz ve temennimiz Mardin'de başlayan bu hizmetin ülkemizin genelinde yayılmasıdır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."