Mardin'de "Mevlidi-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Mardin İl Müftülüğü Salonunda konferans düzenlendi.

Program, aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mardin Mevlidi Nebi 11

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, "Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlemiştir. İl Müftülüğü olarak konferansımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bütün İlçe Müftülüklerimizde hafta boyunca gerçekleştireceğimiz programlarla Peygamberimizin örnek hayatını anlamaya ve anlatmaya çalışacağız inşallah şimdiden bütün katılımcılara çok teşekkür ederim." dedi.

Akabinde konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Kazım Türkmen, şunları kaydetti:

"Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bu yıl ki Konferansın ana teması olan 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası', Hz. Muhammed (sav)’in kişisel gelişim ve ahlaki olgunluk konusundaki örnekliğini ele alacağız inşallah.

Şahsiyet eğitimini Kur'an ile yapan bir Peygamberin ümmeti olarak şahsiyetimizi gözden geçirip imar etmemiz gerekiyor.

Peygamberimizin hayatından yola çıkarak, günümüz insanının karakter inşasında İslam’ın öğretilerinin nasıl yol gösterici olabileceğini hep birlikte anlamalıyız. Bu konferanslarımızın, her yaştan birey için önemli bir rehberlik olmalıdır.

- "Müslüman şahsiyetinin temeli tevhiddir"

Bu anlamlı haftalarda halkımızı bir araya getirerek manevi değerlerin ve ahlaki erdemlerin ön plana çıktığı bu tür konferanslara katılım sağlamaya teşvik etmeliyiz. Çünkü bizler İslam'a dert olan değil İslam'ı dert edinen bireyler olmamız gerekiyor. Müslüman'ın şahsiyet eğitiminin temeli tevhid inancı ikincisi ahlâk eğitimidir."

Mardin Mevlidi Nebi 33

Programa Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, kurum amirleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.