Bolu Müftülüğü

Mengen'de 4-6 Yaş Kur’an kursları törenle açıldı

Bolu Mengen İlçe Müftülüğüne bağlı Gökçesu 4-6 Yaş ile Mengen Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursları için açılış töreni gerçekleştirildi.

Abone Ol

Gökçesu’da düzenlenen törene Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız, Gökçesu Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü yardımcısı Fadime Arslan, Mengen İlçe Müftüsü Mehmet Özcan ile daire personeli, din görevlileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Mehmet Özcan ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Genel Müdür Akbulut’un 4-6 Yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayan konuşması ile devam etti.

Genel Müdür Akbulut, “4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetiştirmek isteyen ebeveynlerin öncelikli tercihi olduğunu büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu kurslarda, sevgi, saygı ve doğruluğun güzelliği yalan ve iftiranın kötülüğü gibi dini değerlerin yanı sıra abdest, namaz gibi temel dini vecibeler de öğretiliyor. Ayrıca 4-6 yaş kurslarımız sizlerden gördüğü bu büyük ilgi vesilesiyle  yavrularımızı toplumun değerleriyle uyumlu bir şekilde manevi, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek geleceğin nesillerine yönelik önemli bir yatırım haline gelmiştir. Böylesine önemli eğitim yuvalarının açılmasında emeği geçen katkıda bulunan tüm Mengen halkına, tüm kurumlarımıza, müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Program İl Müftüsü Demirtaş’ın duasının ardından kurdele kesimi ve 4-6 Yaş Kur’an kurslarının gezilmesi ile sona erdi.

Program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.