Gerede İlçe Müftülüğü tarafından Yeni Camii ve Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde hafızlar için merasim düzenlendi.

Yeni Camii'nde Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle başlayan programda 50 erkek öğrenciye hafızlık belgesi verildi.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Yüksel Başkan, öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgi vererek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sonrasında Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe Daire Başkanı Halit Güldemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İrfan Aycan da birer konuşma yaparak hafızları ve ailelerini tebrik etti.

Gerede Icazet 22

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman’ın duası sonrası hafızlara belge ve hediye takdiminde bulunuldu.

Gerede Icazet 33

Öte yandan Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un katılımıyla gerçekleştirilen merasimde 23 kız öğrenci belge aldı.

Kadınlara özel gerçekleştirlen programda konuşan Genel Müdür Akbulut, Gerede'nin hafızlarıyla meşhur olduğunu anımsatarak hafızlığın önemini vurguladı.

Gerede Icazet 44

Başkanlığın eğitim hizmetlerine değinen Akbulut, hafızlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla Rize, Ankara, İstanbul ve Bursa’da Kur’an Eğitim Merkezlerinin açıldığını bildirdi.

Gerede Icazet 55

Konuşmalar sonrası öğrencilere belgeleri takdim edildi.