Bartın’da eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü kurslardan biri olan Gecen 4-6 Yaş Kur'an Kursunda eğitim gören 5 yaşındaki minik öğrenci Hira Elmina Yüksel, Kur'an-ı Kerim'i öğrendi. Minik öğrenci Kur'an-ı Kerim okuma becerisini daha da geliştirerek 1 yıl içinde Kur'an-ı Kerim'i hatmetti. Kur'an-ı Kerim'i hatmeden minik Hira Elmina ve arkadaşları için Gecen 4-6 Yaş Kur’an Kursunda veda programı düzenlendi.

Törene katılan İl Müftüsü Ömer Keskin Kur’an-ı hatmeden minik öğrenciyi tebrik ederek öğrenciye kupa takdimi yaptı.

Bartın Kuran Sevinci 11

Müftü keskin, "Bizler Kur’an-ı Kerimi öğrenemezken kızımız Hira 5 yaşında Kur’an’ı hatmetti. Allah ailesinden razı olsun." dedi.

Müftüsü Keskin, minik öğrencilerin Kur'an'a olan ilgilerini ve sevgiyi görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Keskin, "Öğrencilerimizin bu yaşta Kur'an'a olan ilgilerini ve sevgilerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Onların bu güzel sesleriyle Kur'an okuduklarını duymak, hepimize huzur veriyor. Bizler çocuklarımıza Allah'ın ve Resulünün sevgisini bu yaşlarda aşılamalı ve onları Kur'an ve sünnet ahlakıyla yetiştirmeliyiz. Yoksa çocuklarımız elimizden kayar. Elhamdülillah 4-6 yaş Kur'an kurslarına olan ilgi bizleri mutlu ediyor ve bizler bu sayıların artmasını ve daha fazla yavrularımıza ulaşmak istiyoruz. Topluma, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek, örnek bir birey yetiştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Program, minik öğrencilerin okuduğu Kur'an sureleri ve dualarla sona erdi. Program sonunda İl Müftüsü Ömer Keskin, minik öğrencilere taç giydirerek madalya taktı.