Yurtdışından

Nürnberg’de "Bed-i Besmele" coşkusu

Nürnberg’de tüm camilerde "Bed-i Besmele" merasimleri düzenlendi.

Abone Ol

Almanya'nın Kuzey Bavyera eyaletinde Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı ve bu bölgede faaliyet gösteren tüm camilerde 2023-2024 öğretim yılında okula yeni başlayan minikler için camii dernekleri tarafından "Bed-i Besmele" merasimleri düzenlendi.

Camilerde düzenlenen "Bed-i Besmele" merasimlerinde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, çocukların başarıları için dualar edildi.

DİTİB Eyüp Sultan Camii’nde  düzenlenen programa katılan Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, "Bir Osmanlı geleneği olan  ve Âmin Alayı olarak da bilinen "Bed-i Besmele" öğrenim hayatına yeni başlayan  çocuklarımız  için okula başlama merasimidir. Biz de Kur’an, bayrak, vatan gibi değerlerimizi çocuklarımıza anlatarak milli duyguları yaşatmak için  için Bed-i Besmele törenimizi gerçekleştirdik. Ben burada başta programa katılan minik yavrularımız olmak üzere, ailelerine, camii  derneklerimize, din görevlilerimize ve  emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Merasim öğrencilere dernek tarafından kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.