Yurtdışından

Nürnberg’de "Mevlid-i Nebi" etkinlikleri

Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Abone Ol

Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliği, ve Kuzey Bavyera Eyalet Birliği tarafından tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Almanya’nın Fürth kentinde ve Selb kasabasında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu iki ayrı  konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri   Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr.  Fatih Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı programa Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt ve yönetin kurulu üyeleri, Fürth Dernek Başkanı  Rafet Avcı, camii cemaati, gurbetçi vatandaşlar katıldı.

Açış  konuşmasını yapan Ateşe  Saydan, katılımcılara ve programım hazırlanmasında emeği geçen herkese  teşekkür etti.

Akabinde Diyanet İşleri   Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr.  Fatih Kurt  "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı konferansını sundu.

Programda Filistin halkı için de  dualar edildi.

Ayrıca Nürnberg Birinci Bölge’de  Doç. Dr.  Fatih Kurt, kız  ver erkek öğrencilerle "Gençlik Buluşması"nda bir araya geldi.

Schweinfurt Ayasofya Camiinde Cuma namazı  cemaatiyle buluşan Doç. Dr.  Kurt cemaatle sohbet etti.