Rize Müftülüğü

Rizeli hacı adayları dualarla yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Rize’den hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek 240 kişilik kafile dualarla uğurlandı

Abone Ol

Rize İl Müftülüğü tarafından Rize Merkez Şeyh Camii önünde düzenlenen uğurlama merasimine, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, müftülük görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Naci Çakmakçı, haccın önemine değindiği konuşmasında hac yapmanın hayatın dönüm noktalarından biri olduğunu kaydederek hacı adaylarının kutsal topraklarda hac vazifesini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Müftü Çakmakçı, Rize-Artvin Havalimanından 240 hacı adayını Medine’ye yolcu edeceklerini belirterek "Cenabıhak bu kutlu yolculuğu mübarek eylesin, kolay eylesin. Tüm kardeşlerimizin ibadetlerini makbul, haclarını mebrur eylesin. Bu akşam ilimizden 9’u din görevlisi, 35’i Artvin’den olmak üzere toplamda 240 hacı adayımızı Medine-i Münevvere’ye yolcu edeceğiz. 46 gün sürecek bir hac ibadetinden sonra inşallah ülkemize dönecekler. Bu yıl ilimizden toplamda 338 hacımız mübarek beldelere gitmiş olacak. Kutlu yolculuğumuz mübarek olsun." dedi.

Hacı adaylarından 70 yaşındaki Yusuf Demirel, 14 yıllık bekleyişin ardından bu sene hacca gitme şansı yakaladığını ve bu yolculuğa beş aydır hazırlandığını belirterek duygularını "Çok farklı bir duygu" sözleriyle dile getirdi.

Kafile başkanı olarak hacca giden İl Müftü Yardımcısı Abdulkerim Karabıyık’ın yaptığı dua sonrası, aileleri ile vedalaşan hacı adayları, sabah saatlerinde Rize-Artvin Havalimanından Medine’ye uğurlandı.