Şırnak Müftülüğü

Şırnak’ta 4-6 Yaş yılsonu etkinlikleri yapıldı

Şırnak İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından yılsonu kapanış etkinlikleri gerçekleştirildi.

Abone Ol

Şırnak İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından yılsonu kapanış etkinlikleri gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, "8 aydır bu çocuklar bizlere emanet. Bizler de Şırnak İl Müftülüğü olarak, çocuklarımıza başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere sevgili Peygamberimiz (asa) hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmek için 8 ay gayret ettik, çocuklarımız ile hasbihal ettik. Bugün de bu kadar yorgunluğun üzerine, böyle güzel bir günde çocuklarımız eğlensin, sadece kitap üzerinde değil sosyal hayatta da varlıklarını hissetsinler, birbirleri ile görüşsünler, birbirleri ile kaynaşsınlar, sosyal bir ortamda bulunsunlar diye bu programı düzenledik. İnşallah çocuklarımız mutlu olurlar, huzurlu, mutlu bir gün geçirirler." dedi.

Ardından 10 kıta İstiklal Marşı, Şiir Dinletileri ve İsrail zulmüne maruz kalan Gazze’ye ithafen yapılan ‘Dabka Dansı’ ile devan eden program, çocukların aileleriyle birlikte sahaya inip etkinliklerle buluşmasıyla sona erdi.

Programın sonunda kaligrafi, geleneksel oyunlar, el ve yüz boyama, şişme kaydırak, surviver parkuru gibi etkinliklerin yanı sıra dondurma, patlamış mısır ve pamuk şekeri gibi ikramlar yer aldı.

Etkinlik programına, İl Müftüsü Ahmet Dilek’in yanı sıra Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve öğretim üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, iş adamları, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.