Tunceli Müftülüğü

Tunceli'de minikler ve aileleri yıl sonu heyecanı yaşadı

Tunceli İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an kurslarında yıl sonu heyecanı yaşandı.

Abone Ol

Tunceli İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur’an Kursu yıl sonu etkinlik programı, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programına İl Müftüsü Şevket Dilmaç ve ilçe müftülerinin yanı sıra; daire amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin Kur’an tilaveti ile devam etti.

Programda konuşan İl Müftüsü Dilmaç, "Eenler diyarı Tunceli’de Kur'an-ı Kerim'i, dini ve milli değerleri, edebi ve birçok güzelliği öğrenen yavrularımızla bizi bir araya getiren Rabbimize hamd ediyorum. Bize bu güzel duyguları yaşatan, yavrularımıza hizmet etme bahtiyarlığını bahşeden devlet büyüklerimize, çocuklarını kurslarımıza gönderen siz kıymetli velilerimize, kıymetli öğreticilerimize ve bizi yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün burada aldığı eğitimlerinin bir kısmını sunacak yavrularımızı şimdiden tebrik ediyorum. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde yeni yeni yavrularımızı kurslarımıza sizlerin referans ve desteklerinizle bekliyoruz. Ne mutlu sizlere ve bizlere ki, Peygamber efendimizin (sas) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlerinizdir.' müjdesine nail olanlardanız.  Çocuklarımıza Allah’ı, Peygamberi, Kur’an-ı Kerim’i, İslam’ı ve güzel ahlakı öğreterek onların iyi yetişmelerine katkıda bulunan Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin yıl boyu yapmış olduğu etkinliklerin bir kısmı slayt olarak gösterildi. Daha sonra minik öğrenciler, ilahiler, dualar, sureler ve hadisler okuyarak adapla ilgili bir drama gösterisinde bulundu.

Program, protokol üyelerince yapılan karne ve hediye takdiminin ardından sona erdi.