Buradaki konuşmasında, sadakayı cariyenin önemine değinen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; insanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır ama üç kişinin amel defteri kapanmaz. Birisi alimler, ilim adamları, yazdıkları kitaplar, kurdukları medreseler, okullar, kütüphaneler, yetiştirdikleri talebeler sayesinde amel defterleri hiç kapanmaz. İkincisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar, üçüncüsü de Allah için, millet ve Müslümanlar için bir takım müesseseler yaptıran Müslümanlar yani sadakayı cariye sahipleri. Aslında hadis-i şerifte müjdelenen o üç kişiye hizmet edecek bir külliyedir burası.”

“Amacımız en güzel surette yaratılmış olmaklığımızı muhafaza etmek”

“Biz insanı en güzel bir surette yarattık.” ayet-i kerimesini anımsatan Başkan Erbaş, “Amacımız en güzel surette yaratılmış olmaklığımızı muhafaza etmek. Bunu Kur’an’la muhafaza edeceğiz. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sünnetiyle, hadisleriyle, fiili, kavli, takriri sünnetleriyle muhafaza edeceğiz. Bunu hayır hasenatla muhafaza edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Erbaş, Tunceli’de hafızlıklarını tamamlayan 4 öğrenciye hafızlık icazet belgesini verdi.

Binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle binayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Tunceli İl Müftüsü Mustafa Şanver ve vatandaşlar katıldı.