Rize Müftülüğü

Vali Baydaş, genç hafızlarla kampta bir araya geldi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Kur'an kurslarında hafızlık yapan öğrencilerle "Gençlik Kampı"nda bir araya geldi.

Abone Ol

Rize'de Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilerin hafızlık eğitim sürecinde moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması amacıyla çeşitli programlar düzenleniyor.

Bu kapsamda hafız yetiştirmede öncü iller arasında bulunan Rize’de genç hafızlar Gençlik Kampında bir araya gelerek hoş vakit geçirdi.

Rize İl ve İlçe müftülüklerine bağlı kız Kur’an kurslarında hafızlık yapan 133 kız öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Rize Fındıklı Gençlik Kampında 3 günlük kampa katıldı.

Kampın ilk gününde gerçekleştirilen açılış programında genç hafızlarla bir araya gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Hafızlık kolay değil. Allah kolaylıklar versin. Doğa ile baş başa ferahlayacağınız güzel bir ortamda sizi birazcık dinlendirelim dedik. Birbirinizle tanışın, kaynaşın güzel vakit geçirin. Biz burada güzel bir ortamda kamp yapıyoruz. Bu imkanları sunduğu için devletimize dua edelim. Bir de unutmayacağımız bir kamp daha var. Bu da Filistin’deki Refah Kampıdır. Kampta kaldığımız süre içerisinde namazlarımızda oradaki kardeşlerimizi unutmayalım. Filistin topraklarında yaşanan acıların ve zulmün son bulması için dua edelim. Hafızlarımızın duaları oralara da gitsin." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın Kur’an-ı Kerim okuyarak dua ettiği programa Vali Baydaş’ın eşi Zeynep Baydaş, Fındıklı Kaymakamı Murat Çürük ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk katıldı.

Kamp süresince yazar Mustafa Kutlu'nun "Yoksulluk İçimizde" adlı kitabı okunarak sonunda kitap tahlili ve ödüllü sınav yapıldı.

Kampta öğrenciler tarafından el sanatları istasyonu, maneviyat istasyonu, sokak oyunları istasyonu ve halk oyunları istasyonunda çeşitli etkinlikler yapılarak, doğa yürüyüşü, macera parkuru, okçuluk ve voleybol etkinliğinde bulunuldu.

İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir’in eşlik ettiği 3 günlük kampa katılan öğrenciler, kampın kendilerine çok moral verdiğini, hafızlığın yoğunluğundan uzaklaşarak zihinsel olarak rahatladıklarını ifade ederek kendilerine bu imkanı sunan Vali İhsan Selim Baydaş’a teşekkür etti.