Rize Müftülüğü

Vali Baydaş’tan Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ziyaret

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Abone Ol

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çaykur Ziraat Camii Merve Kur'an Kursu'ndaki 4-6 yaş grubu ve Çaykur Ziraat Camii'nde açılan yaz Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Vali Baydaş, ziyaret sırasında kurslara devam eden öğrencilerle bir araya gelerek, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı'dan verilen eğitimler hakkında bilgi aldı.

"Yaz dönemi boyunca, Kur'an kurslarımız ve spor okullarımız gençlerimize çeşitli fırsatlar sunmaya devam ediyor." ifadelerini kullanan Vali Baydaş, sınıfları gezerek öğrencilerle birebir ilgilendi ve çikolata ikramında bulundu.

Baydaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaz döneminde açtığı yaz Kur’an kursları şehrimizde de büyük bir ilgiyle yürütülüyor. İl genelinde 17 bine yakın öğrencimiz bu kurslardan faydalanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl yaz Kur’an kursları ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaz spor okulları adeta iç içe geçmiş durumda. Kur’an kurslarına gelen öğrenciler, spor aktiviteleriyle de buluşuyor ve bu sayede zengin bir kurs dönemi geçiriyorlar. Hemşerilerimiz, evlerinin en yakınındaki camilerde eğitim gören çocuklarımızı ziyaret edip öğretmenlerimize destek olabilirler. Biz de bugün hediyelerimizle buradayız. Evlatlarımızı burada görmek, onlara destek olmak ve motive etmek bizim için çok önemli" dedi.